Бавно е възстановяването на Български пощи, но вече почти всичко

...
Бавно е възстановяването на Български пощи, но вече почти всичко
Коментари Харесай

Божанов: Възможно е “Български пощи“ да не са имали антивирусен софтуер

Бавно е възобновяване на " Български пощи ", само че към този момент съвсем всичко работи. Въпросът е дали базовият антивирусен програмен продукт въобще е бил конфигуриран на хакнатите сървъри.

Такова подозрение изрази министърът на електронното ръководство Божидар Божанов пред БТВ, откакто стана ясно, че пощите са били предпазени от базова антивирусна стратегия.

На въпрос какво последно се контракти министерството му и това на финансите за метода, по който хората ще могат да употребяват отстъпка от 25 ст. на литър за всеки до 50 литра, които зареждат, той сподели: Министерството на финансите е водещо по тематиката. Финалният вид е, че би трябвало да бъдат надградени софтуерите на бензиностанциите, с цел да рапортуват непосредствено на Национална агенция за приходите. За задачата ще би трябвало да се показа ваучър на автомобила, с цел да се потвърди, че е персонален, а не на компания.

Атаката против МОН е била да се спре уеб страницата, не да се изтеглят данни. Тя е била несполучлива. Някой просто е опитвал да смъкна уеб страницата, нямаше да повлияе на матурата. Пробойни при този вид офанзиви няма, просто офанзивата влиза в общественото пространство. МОН е едно от министерствата с много високо равнище на сигурност, сподели още Божанов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР