Баварското народно празненство Oktoberfest възниква през 1810 г. и оттогава

...
Баварското народно празненство Oktoberfest възниква през 1810 г. и оттогава
Коментари Харесай

Oktoberfest и колко бира се изпи тази година на фестивала

Баварското национално тържество Oktoberfest поражда през 1810 година и от този момент до през днешния ден е един от най-посещаваните фестивали по света. За повече от два века Oktoberfest е отменян или лимитиран единствено 24 пъти.

По последни статистики за две седмици през бирените шатри в Мюнхен минават над шест милиона гости всяка година. Рекордът беше подложен през 1985 година с повече от седем милиона фенове на бирата.

Смята се, че посетителите харчат над милиард евро за две седмици на Oktoberfest за бира, печени пилета, наденички, за такси, публичен превоз, сувенири и развлечения.

И в случай че рекордно количество изпита бира от гостите на фестивала през 2014 година доближи 7.7 милиона литра, а предходната беше 7.5 милиона литра, то тази година в Мюнхен се показаха малко по-скромно.

От 21 септември до 6 октомври близо 6.3 милиона души са посетили Oktoberfest, които са изпили 7.3 милиона литра бира. Това е с 200 хиляди литра по-малко от миналогодишното издание на фестивала.

През 2019 година и случаите на алкохолно натравяне са били по-малко - единствено 600, което е със 120 по-малко от предходната година. Общо обаче медиците са прегледали към 3120 пациенти. Не липсват и офанзиви против медицинските лица. Седем индивида са показали експанзия към тях, от които три са били дами. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР