Баскетболният отбор на Олимпиакос най-сетне прекъсна ужасяващата си серия от

...
Баскетболният отбор на Олимпиакос най-сетне прекъсна ужасяващата си серия от
Коментари Харесай

Фантастичен Везенков върна Олимпиакос в правия път

Баскетболният тим на Олимпиакос най-накрая прекъсна ужасяващата си серия от седем поредни провали в Евролигата. Отборът на старши треньора Йоргос Барцокас пречупи съпротивата на Цървена звезда и реализира триумф в " Двореца на мира и другарството " с крайното в дуел от 28-ия кръг на най-силния клубен европейски шампионат.

. snaps the losing streak in impressive fashion!
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague)
Чрез триумфа " червено-белите " усилват салдото си през сезона на 12 победи и 16 загуби, само че към момента заемат 13-ата позиция в класирането. Александър Везенков и компания изостават на четири победи от осмия в подреждането Зенит, който е с актив от 16-11 и решително се е запътил към плейофите. Цървена звезда пък влезе в ролята на днешния си противник и позволи седмото си следващо проваляне, като " звездашите " са на предпоследното 17-о място със 7 победи и 21 загуби.

O Σσα Βεζνκοφ αναδεχθηκε ο της σημερινς αναμτρησης βσει Ranking.
— Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)
Двубоят стартира доста мощно за домакините, които си завоюваха задатък от 11 точки след края на първата четвърт при 30:19. Във вторите 10 минути обаче сръбският гранд играеше с повече самочувствие и се добра на пет точки от противника си - 53:48 на полувремето в интерес на Олимпиакос.

 Georgios Printezis - Olympiacos Piraeus - EB20

Цървена звезда даже изравни резултата в средата на третия интервал, само че няколко основни изяви на Везенков помогнаха на гърците да излязат напред с осем точки преди началото на последната четвърт. Във финалната част българинът и съотборниците му не разрешиха разпределяне и напълно справедливо се поздравиха с успеха.

Българският национал Александър Везенков още веднъж беше на висота за тима от Пирея. Крилото приключи дуела със 17 точки, като към тях добави и 5 битки, 3 асистенции и 2 отнети топки за 32 минути като титуляр. При стрелбата си Везенков бе 2/4 от зоната за две точки, 3/6 от тройката и 4/4 от наказателната линия. Българинът се регистрира с коефициент на потребно деяние от 26 в днешния мач и по този метод бе определен за MVP на дуела.

It was all business tonight for Vezenkov
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague)
Шакийл МакКисик изигра следващ мощен мач за Олимпиакос, регистрирайки върховите в мача 20 точки при пукотевица 9/14. Костас Клукас добави 14 точки и 7 асистенции към актива на спечелилите.

За Цървена звезда Марко Симонович бе водач с 19 точки, от които 5 тройки, Огниен Добрич добави 11 точки, а Джордан Лойд завърши със единствено 10 точки и 5 асистенции.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР