Баскетболният отбор на Босна и Херцеговина нанесе тежко поражение на

...
Баскетболният отбор на Босна и Херцеговина нанесе тежко поражение на
Коментари Харесай

Поражение с 39 т. отдалечи баскетболния ни тим от Евробаскет 2022

Баскетболният тим на Босна и Херцеговина нанесе тежко проваляне на българския в Сараево, в п ървия мач от ноемврийския " прозорец " от квалификациите за Евробаскет 2022. Домакините разгромиха селекцията на треньора Росен Барчовски с 88:49 и по този метод излязоха отпред в класирането на гр.Н и в същото време пратиха България на последно място поради голямата разлика, с която победиха.

Двубоят в Сараево стартира с минута безмълвие в памет на умрелия по-рано тази седмица някогашен треньор на националния тим Симеон Варчев и на един от деятелите на босненския баскетбол - Перо Гудел.

А по-късно домакините започнаха стремително с 11:0 и още след първата четвърт задържаха двуцифрения си задатък - 22:11. На почивката на процедура всичко бе решено - 45:21, и до края на мача босненскиет отбор единствено усилваше задатъка си, с цел да го фиксира на 39 точки след финалната сирена.

Домакините имаха тотално предимство във всички съществени съставни елементи не баскетболната игра. Те направиха 34 точни от 69 изстрела към коша на България (49.3%) против едвам 18 от 62 (29%); в опитите за три точки с далечна пукотевица босненците имат 9 от 29 (31%) при 5 от 26 (19.2%) на нашите; домкините завоюваха общо 52 битки под кошовете, до момента в който българите единствено 31; а при нападенията записаха 19 асистенции против единствено 9 завършващи подавания на нашия тим.

Най-резултатни за отбора на Босна и Херцеговина бяха Кинан Каменяш с 12 и американецът с босненски паспорт Джон Робъртсън, до момента в който за България американецът с наш паспорт Дий Бост приключи с 13 т., а с по 7 са капитанът Чавдар Костов и Александър Янев.

В другия мач от групата Латвия нанесе първа загуба на Гърция със 77:66 и надлежно завоюва първата си победа.

С тези два мача бе преполовена битката в гр.Н към Евробаскет 2022 и българския отбор, който бе на втора позиция преди изиграването им, излезе отвън зоната за класиране на шампионата. След разгромната си победа Босна и Херцеговина излезе отпред в класирането с актив 2 победи и 1 загуба (+35 точкова разлика), следват Гърция с 2-1 (+4), Латвия с 1-2 (+4) и България с 1-2 (-43). 

За Евробаскет 2022 ще се класират първите три тима в крайното класиране на групата.

В неделя от 19 ч. България излиза против Гърция, а Латвия среща Босна и Херцеговина. Всички 4 тима са в специален „ балон “, който размени нормалния формат на квалификациите на семейства и посещение. Заради пандемията на коронавирус, подготовката и мачовете се организират при цялостна изолираност и строги противоепидемични ограничения. По стратегия България трябваше да гостува на Босна на 26 ноември, и да одобри Гърция на 29 ноември, само че вместо това ще играие два мача в " балона " в Сараево.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР