Баскетболният Берое посреща Академик Бултекс 99 във втори мач от

...
Баскетболният Берое посреща Академик Бултекс 99 във втори мач от
Коментари Харесай

Лидерът на БК Берое: Вярвам в нашите възможности

Баскетболният Берое посреща Академик Бултекс 99 във втори мач от четвъртфиналите за Купата на България при мъжете.

В първата среща предходната седмица „ зелено-белите” изгубиха с 6 точки.

Ето какво показа за упованията си от идния конфликт един от главните играчи на старозагорския отбор Александър Янев, представен от клубния уебсайт на БК Берое:

- Какви са упованията ви за идния дуел?

- Очакваме доста сложен за нас мач, който може да бъде извоюван в случай че всички са съсредоточени и всички се раздадем на макс. Имахме късмет да победим предната седмица, само че пропуснахме доста кошове най-после. Победа със 7 точки би ни класирала на полуфинал. Въпреки всички проблеми една победа би оправила нещата и би ни извадила от дупката, в която сме изпаднали сега. Разликата е преодолима. Вярвам в нашите благоприятни условия, подготвихме се за този мач. Надявам се да осъществим напътствията на треньора и да зарадваме публиката.

- Има ли напрежение в тима?

- Не, няма никакво напрежение, само ни тежи това, че натрупахме много загуби. Има много контузени играчи и такива, които не са към този момент в клуба, би трябвало да се борим с компликациите, само че има добър колектив и ще се оправим.

- Дойдохте в Берое след най-силния сезон. Как се чувствате в тима сега?

- В тима се усещам супер. С много от играчите се познавам. Миналата година е било по-добре имало е много триумфи, а в този момент нещата не се получават, само че ситуацията е тежко само тъй като непрекъснато се сменят играчи. Има още 5 месеца, имаме време да намерим себе си и играта, която би трябвало да играем. За мен персонално е доста позитивно това, че съм тук. Исках да намеря себе си тъй като последния сезон имах много компликации с играта си, само че персоналното ми мнение е, че както аз оказвам помощ на тима с опита си от чужбина, по този начин и тима на Стара Загора ужасно доста оказва помощ за моята кариера.

- Вие сте един от най-хубавите играчи в тима, раздавате се оптимално във всеки мач.

- Просто съм подобен темперамент и подобен състезател. Не обичам да изгубвам и от време на време загубите много ми тежат и ми въздействат, само че се пробвам да оказвам помощ и да давам всичко от себе си.

- Какво ще кажете на почитателите на Берое?

- Няма различен тим в България с такива почитатели. Независимо дали Берое гостува в София, Самоков, Ямбол или където и да е почитателите идват с нас. Миналата година, когато гледах финала бях супер сюрпризиран и беше доста позитивно да видя залата цялостна. Въпреки тежкото състояние сега те не престават да идват и да ни поддържат. Ние виждаме това, оценяваме го и се надявам да стартираме да побеждаваме и да ги радваме.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР