баскетболния клуб Черноморец“, който постигна исторически успех и спечели по

...
баскетболния клуб Черноморец“, който постигна исторически успех и спечели по
Коментари Харесай

Бургаски клубове завидяха на баскетболния „Черноморец“ за общинската премия

баскетболния клуб „ Черноморец “, който реализира исторически триумф и завоюва по решителен метод Купата на България при мъжете. Това би трябвало да бъде гласувано на съвещанието на Общински съвет идната седмица, само че по всяка възможност предлагането ще получи поддръжка с огромно болшинство

Комисия по правни въпроси. Снимка: Искра.бг

Оказа се, че това решение е всяло ужас в част от бургаските спортни клубове стана ясно от думите на общинския консултант Георги Дракалиев по време на съвещанието на правната комисия към локалния парламент през вчерашния ден.

„ Запознах се с писмо от голям брой бургаски клубове, които стачкуват срещу разходването на средства “.

Той добави, че самият той не е срещу наградите за триумфи , само че от докладната бележка не излиза наяве от кое място ще дойдат средствата и напомни, че ръководителят на Общински съвет Михаил Хаджиянев на няколко пъти е декларирал, че Общината няма задоволително бюджет

„ Всички адмирираме спортните достижения, само че е значимо да се напомни, че с цел да се реализиран, към този момент сме им дали 260 000 лв. с тази концепция “. 

Отговори му шефът на дирекция „ Бюджет и финанси “ Златина Караиванова , която съобщи, че това е различен тип финансиране по друго перо, което се води парична премия. 

„ Община Бургас подтиква тези достижения и те не са от парите за спорта. Имаме известни буфери в издръжката на администрацията, тъй като освен в спорта се случват положителни неща. Случват се непредсказуеми неща, тъй че ние би трябвало да реагираме съответно, като да вземем за пример коронавирус рецесията “.

Георги Дракалиев от своя страна съобщи, че за първи път научава за тези буфери и в последна сметка единствен гласоподава с „ въздържал се “, като главен претекст за това уточни неяснотата на финансирането. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР