Баскетболната зала Академик, която се намира точно зад Колодрума ще

...
Баскетболната зала Академик, която се намира точно зад Колодрума ще
Коментари Харесай

Правят цялостен ремонт на баскетболната зала “Академик“

Баскетболната зала Академик, която се намира тъкмо зад " Колодрума " ще претърпи сериозен ремонт, видя TrafficNews . Строежът е поверен на варненската компания Вип Консулт Инженеринг ЕООД, а компанията е предложила за градежа сумата от 906 754,40 лева без Данък добавена стойност. 
Прочетете още
Обществената поръчка е от лятото на 2023г. и за градежа на залата са участвали общо 6 компании. Първоначалната обща планирана стойност на поръчката е била 934 802 без Данък добавена стойност. 

Обявление за предоставена поръчка - Закон за обществените поръчки е изпратео и оповестено на 26 октомври 2023г. 

Залата е благосъстоятелност на Пловдивския университет и е открита е през 1975 година и в нея има две спомагателни пространства - за тенис на маса и за волейбол. Реално от 2015-та съвсем не се ползваше. Дълги години оборудването беше дом на пловдивския баскетбол и там домакинстваха мъжкия и женския тим на Академик. Това е и единствената чисто баскетболна зала в Пловдив, като потенциала на седящите места е за 700 фенове. Тук през 2001-та година първенец стана женският баскетболен тим на Академик, който победи Славия във финала и завоюва първата си и за момента единствена купа в женския баскетболен хайлайф. До 2015-та година мъжкият тим на Академик домакинстваше в зала, само че по-късно се се реалокира в зала " Строител " и ползваше залата единствено за тренировките. След това тимът изцяло се отдръпна от залата и организираше тренировки в зала " Строител ". 

В момента мъжкият тим на Академик играе в зала " Сила ", а женският отбор на Академик организира мачовете си в зала " Олимпиада ".

Откакто залата е открита през 1975г. са правени напълно леки козметични поправки. 

Залата е затворена от 13 октомври 2020г. със заповед на ректора на Пловдивския университет Румен Младенов точно поради идния ремонт и заплаха при използването.

Основният ремонт на залата включва строително-монтажните работи по покрива и фасадите, замяна на дограмите и вратите, ремонт на вътрешните пространства, монтажни работи по „ Електро “ и „ ОВК “.

Ще се направи и повсеместен ремонт на игрището и ще бъде сложено ново електрическо табло. 

След ремонтът най-вероятно залата ще поеме часовете по физическо в Пловдивския университет се организират в дребната зала " Академик ", която се намира тъкмо против баскетболната зала и в залата на Пловдивски университет. Малката зала също се нуждае от главен ремонт. 

Не е ясно дали залата ще може да се употребява и от баскетболните пловдивски клубове.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР