Баскетболистите на България записаха второ поражение в ноемврийския прозорец на

...
Баскетболистите на България записаха второ поражение в ноемврийския прозорец на
Коментари Харесай

Жалко! Бяхме близо до победата срещу Гърция, но загубихме

Баскетболистите на България записаха второ проваляне в ноемврийския прозорец на квалификациите за ЕвроБаскет 2022. В „ балона “ в Сараево момчетата на Росен Барчовски отстъпиха след продължение на Гърция със 78:84.

Българите водеха в по-голямата част от мача, като задатъкът им през втората четвърт доближи 16 точки, само че в последна сметка отстъпиха след серия мощни изяви на гърците в стрелбата от отдалеченост в последните минути.

Проблемите още веднъж бяха в подкошието, като противникът овладя 60 битки против 38 за българите. След този дуел България е с баланс от една победа и три загуби в групата, до момента в който Гърция е с актив от три победи и една загуба.

Тимът ни стартира доста добре мача. Избраниците на Росен Барчовски вкараха 5 тройки единствено в първата четвърт, колкото имаха за целия мач против Босна и Херцеговина в петък. Успеваемостта им беше изключителна – 71% при 5 сполучливи от 7 опита.

Втората четвърт стартира в същото русло, като задатъкът на нашите доближи 16 точки. След това пристигнаха проблемите. В края на втората и началото на третата част момчетата с бели екипи попаднаха в дупка. Цели 10 минути, до седмата минута на третата четвърт, българите не съумяха да отбележат и точка. За това време гърците вкараха 17 и даже поведоха с 42:41. Чак тогава Дий Бост „ отпуши “ коша с прецизен изстрел за три точки. Последва серия 11-0 за България и отборът ни поведе още веднъж с двуцифрен задатък – 52:42.

До края обаче гърците още веднъж съумяха да наваксат, макар, че българите отново успяваха да се откъснат, само че се оставяха да бъдат застигнати.

Така след мощна игра и отлични стрелби от отдалеченост на Йоанис Атинау мачът влезе в продължение при 71:71. В овъртайма гърците още веднъж демонстрираха по-точен мерник и завоюваха с 84:78.

Чавдар Костов приключи с 15 точки за България. Дий Бост добави 12, Венцислав Петков се включи с 11, а Александър Янев – с 9 и 8 битки. Силно игра и Цветомир Чернокожев, вкарал 8 точки.

„ Започнахме мача доста добре. Играхме бързо, хвърлихме доста сила в отбрана. Всичко вървеше доста добре за нас, само че в края на дуела изгубихме контрола. Направихме неточности в нахлуване. Нямахме тази сила, от която се нуждаехме. Те означиха лесни кошове, срещата отиде в продължение и там загубихме всичко “, съобщи Чавдар Костов след срещата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР