Баскетболистът на Сакраменто - Александър Везенков, не крие, че е

...
Баскетболистът на Сакраменто - Александър Везенков, не крие, че е
Коментари Харесай

Везенков: Не ми дават шанс

Баскетболистът на Сакраменто - Александър Везенков, не крие, че е отчаян от дребното шансове, които получава от Майк Браун.

Спортист №1 на България за 2022 и 2023 година показа страстите от своя първи сезон в лигата на Съединени американски щати и Канада в изявление за Eurohoops.

Ето какво показа най-хубавият български баскетболист:

" Със сигурност първата година е доста комплицирана, изключително за умел състезател, който е учил друг баскетбол.

Ако си на 17 или 18 и дойдеш в лигата, се адаптираш към нейните стандарти. Все отново считам, че имах някои солидни изяви. Когато получавах задоволително игрово време, успявах да оказа помощ на тима. Но същинските благоприятни условия не са три или пет минути, или пък при към този момент решен мач.

Ти няма да станеш идващият Янис, Йокич или Дончич, тъй като те са в друга категория. Някои хора са гледали повече мачове от Евролигата, само че това не ги интересува. Започваш от нулата. Може да се почувстваш подценен или че заслужаваш повече благоприятни условия.

Трудно е. Може да ме попиташ за какво 28 или 29-годишен състезател след толкоз магичен сезон на персонално и отборно равнище отива някъде и приема да не играе. Трудно е. Има го егото и възприятието, че не получаваш задоволително шансове. Трудно е и да си надалеч от хората, които обичаш. Или успяваш, или не.

В момента ме правят оценка от един удар, който може и да не вкарам. Не съм на възраст, на която би трябвало да бъда оценен по този метод. Имаше моменти, в които не разбирах какво става, само че оставам положителен, работя крепко, тъй като има доста мачове, а времето е лимитирано.

В НБА съм и се усещам блажен. Това е нещо, което всеки състезател желае да опита и да види. Със сигурност обстановката не е идеална за мен, само че съм се научил да се боря в този живот. Това не е първата ми компликация, няма и да е последната. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР