Баскетболистът Андре Игуодала, който бе основна част от шампионската династия

...
Баскетболистът Андре Игуодала, който бе основна част от шампионската династия
Коментари Харесай

Андре Игуодала прекратява състезателната си кариера

Баскетболистът Андре Игуодала, който бе съществена част от шампионската династия на Голдън Стейт Уориърс през последното десетилетие, поставя завършек на спортната си кариера, оповестиха медиите в Съединени американски щати.

В околните дни се чака удостоверение и от 39-годишното крило, което прекара 19 сезона в Националната баскетболна асоциация (НБА).

Игуодала се отдръпва като един от най-успешните играчи през новия век, като той е четирикратен първенец (2015, 2017, 2018 и 2022 година), " Най-полезен състезател във Финалите " през 2015 година, има едно присъединяване в " Мача на звездите " и веднъж е избиран в " Първия тим на най-хубавите бранители " в НБА. Освен това Игуодала е олимпийски първенец с отбора на Съединени американски щати от Игрите в Лондон през 2012 година, както и международен първенец от Турция 2010.

Кариерата на Андре Игуодала стартира в тима на Филаделфия 76ърс през 2004-а година, когато бе определен под №9 в драфта от колежа в Аризона. Той игра за състава до 2012-а година, когато бе трансфериран в отбора на Денвър Нъгетс в договорка, изпратила Дуайт Хауърд от Орландо Меджик в Лос Анджелис Лейкърс.

Игуодала игра единствено един сезон сезон на Нъгетс, след което прекара шест акции в Голдън Стейт, в които игра пет пъти във Финалите и три пъти завоюва купата.

През 2020-а година крилото още веднъж се озова във Финалите на НБА, този път като състезател на Маями Хийт, където остана два сезона.

Игуодала завърши спортната си кариера със завръщане в редиците на Уориърс, където остана през последните две години и завоюва още една купа.

Според медиите Съединени американски щати баскетболистът ще се насочи към ръководство на основания от него финансов фонд Mosaic, който се прави оценка на 200 милиона $. Mosaic има акции в компании като Zoom, Robinhood и Coinbase, както и в британския втородивизионен футболен клуб Лийдс Юнайтед.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР