Баскетболен клуб Черно море Тича излезе с открито писмо по

...
Баскетболен клуб Черно море Тича излезе с открито писмо по
Коментари Харесай

Черно море с открито писмо по казуса с допускането на Академик до участие във финалите на Държавното първенство

Баскетболен клуб Черно море Тича излезе с намерено писмо по проблема с допускането на Академик /София/ до присъединяване във финалите на Държавното състезание за юноши, оповестиха от клуба. Писмото е подписано от ръководителя на УС на клуба Георги Ганчев.
Публикуваме цялостния текст на писмото:

"ПИСМО
от
Георги Ганчев, ръководител на УС на Баскетболен клуб "Черно море Тича " - Варна.

Уважаеми господа,

Oт името на Баскетболен клуб "Черно море Тича " (Варна), бихме желали да внесем изясненост по създалия се проблем с допускането на "Академик " (София) до присъединяване на финали на Държавното състезание за юноши. Никога не сме имали желание да сътворяваме "скандали на тематика юноши ", затова и не сме изразявали мнение по въпроса посредством медии, а сме кореспондирали по открития ред само с БФ Баскетбол. След като прочетохме изявлението на господин Везенков, обаче, считаме, че би трябвало да внесем изясненост по тематиката, най-много с цел да се избегнат спекулации с името на клуба ни.

Нежеланието на "Академик " (София) да взе участие в "Елитната група юноши " (или механически пропуск на ръководството) е напълно вътрешен проблем на клуба. Мислим обаче, че времето за промяна на станалото беше есента на 2018 година преди всички останали тимове участници в "Елитна група " Изток и Запад да проведат мачовете си, да има класиране и да са изхарчени надалеч несимволични средства за всички гостувания и семейства. Не считаме, че в по този начин създалата се обстановка БК "Черно море Тича " (Варна), носи виновност, че когато инцидентно, в средата на месец февруари 2019 година, научихме за желанието на "Академик " (София) да се включат напряко в заключителната част на шампионата за юноши взехме решение да изразим позицията си пред БФ Баскетбол, желаейки, да се следват признатите и спазвани от нас и останалите клубове правила и наредби.

Смятаме за неточни думите на господин Везенков, че БК "Черно море Тича " (Варна), желае да печели купи и трофеи възползвайки се от вероятно неявяване на "Академик " (София) от финалите на Държавното състезание за юноши. Като клуб постоянно сме се борили за призови места в крайното класиране, само че в състезание с допустимо най-хубавите съперници. Заявяваме, че ще участваме, както постоянно, оптимално стимулирани и с голямо предпочитание във финалите на Държавното състезание за юноши. Като членове на федерацията ще се съобразим с това което гласоподава УС на БФ Баскетбол. Единственият орган, който може да анулира личното си решение за смяна на правилника и наредбата за осъществяване на Държавното състезание, гласуван предишното лято ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР