Бащи от Варна протестираха в защита на правата им, като

...
Бащи от Варна протестираха в защита на правата им, като
Коментари Харесай

Във Варна: Бащи протестираха с искания за споделено родителство

Бащи от Варна стачкуваха в отбрана на правата им, като родители. Те се събраха на мирна проява пред постройката на Окръжния съд с претенции за споделено родителство. Протестът е в памет и на грубо убития Пейо Пеев. Протестиращите татковци упорстват за по-либерален режим на рандеву, с цел да прекарват повече време с децата си.

" Не съм виждал детето си от година и половина, освен с помощта на някогашната ми брачна половинка, а и с помощта на съдиите. Искам да си практикувам родителските права, желая да вземам участие в живота на детето си. Затова сме тук. Историята на Пейо Пеев е безусловно идентична на бащите, които сме се събрали тук ", съобщи пред Българска национална телевизия Илиян Иванов.

Според протестиращите татковци би трябвало да има незабавна смяна на фамилния кодекс, тъй като той е напълно в поддръжка на майките.

" За да можем да имаме право да виждаме децата си, а и освен ние да имаме, а и децата ни да имат бащи. Дискриминацията на бащите е очевадна. Аз нямам право да излизам от Варна на 15 километра, до момента в който на майката се дават всички права ", показа Иво Дошев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР