Бащи излязоха на протест в триъгълника на властта. Протестиращите настояват

...
Бащи излязоха на протест в триъгълника на властта. Протестиращите настояват
Коментари Харесай

Бащи настояват за промени в Семейния кодекс и равни права при отглеждане на дете след развод

Бащи излязоха на митинг в триъгълника на властта. Протестиращите упорстват за равни права при развъждане на дете след бракоразвод. Протестът се провежда от Фондация „ Споделено родителство “.

Според Слави Несторов - създател на Фондация „ Споделено родителство “, децата имат потребност от двама родители и имат право да бъдат щастливи, даже и в случай че родителите им са разграничени.
Ние се борим за едно по-добро и по-здраво общество, тъй като здравото общество се гради на здрави хора. В наши ръце е бъдещето на израстващите.
Според Слави Несторов - създател на Фондация „ Споделено родителство “

Според бащите са нужни законодателни промени в Семейния кодекс, посредством които да се вкара институтът на " споделеното родителство ", с цел да могат повече деца да живеят и със своите татковци.
Такъв закон към този момент съществува в множеството европейски страни, България би трябвало да се подреди до тях. Другите страни са видели, че родителското отчуждение е огромен проблем и децата имат потребност и двамата им родители да участват в живота им. България съще би трябвало да бъде образец за това.
Слави Несторов - създател на Фондация „ Споделено родителство “

Институциите обаче са незаинтересовани, смятат протестиращите татковци.

Според Георги Живков институциите у нас нямат инструментариум, с който да свършат своята работа. Според протестиращия, има липса на психолози, които да работят с децата и родителите, само че даже когато има специалисти, те нямат пълномощия да постановат правила.

Според бащите към момента законът не защитава по равно майчинството и бащинството.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР