Бащата на Новак Джокович - Сърджан, няма да присъства на

...
Бащата на Новак Джокович - Сърджан, няма да присъства на
Коментари Харесай

Бащата на Джокович се забърка в скандал с привърженици на Путин

Бащата на Новак Джокович - Сърджан, няма да участва на мача на своя наследник от 1/2-финалите на Откритото състезание на Австралия по тенис през днешния ден против американеца Томи Пол. Причината е абсурдът, в който се забърка в сряда след успеха на сина си над руснака Андрей Рубльов на 1/4-финалите от първия за годината шампионат от Големия шлем.

Тогава Джокович-старши беше сниман дружно с група сръбски почитатели, които развяваха съветски флагове и скандираха възгласи в поддръжка на войната в Украйна. От полицията в Мелбърн оповестиха, че са арестували четирима ентусиасти пред централния корт " Род Лейвър Арина " поради проява на знаци във прослава на експанзията, включтелно фланелки с буквата Z и знамена с лика на Владимир Путин.

В YouTube се появи видео с присъединяване на Сърджан Джокович, в което се чува негова имитация, която звучи като " Да живеят руснаците ". Според сръбски публицисти бащата на Джокович в действителност е споделил Živeli, ljudi (б. р. - " Наздраве, момчета " в свободен превод от сръбски).

Друго видео пък сподели по какъв начин проруските деятели от Сърбия скандират и пеят шумни песни дълго време преди защитата да се намеси.

Just took a walk around Melbourne Park after filing and a group of people were standing on the Rod Laver Arena steps, holding up a flag with Vladimir Putin’s face and chanting in support of Russia.
— Tumaini Carayol (@tumcarayol)
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР