Бащата на италианския премиер Джорджа Мелони е въртял бизнес с

...
Бащата на италианския премиер Джорджа Мелони е въртял бизнес с
Коментари Харесай

Бащата на Джорджа Мелони въртял бизнес с италианската мафия, доставял наркотици на Микеле „Лудия“ Сенесе

Бащата на италианския министър председател Джорджа Мелони е въртял бизнес с италианската мафия. Това твърди нарушител, който в последна сметка се трансформира в осведомител за полицията. Новото разкрите  в допълнение замъглява историята за мрачнот минало на Франческо Мелони.

Бащата на Джорджа умря през 2012 година след присъда за трафик на опиати. Той напуща фамилията си, когато щерка му е едвам на една година. За собствен нов дом Франческо избира Канарските острови. Мелони споделя, че е прекъснала всички връзки с него, когато била на 11 години.

Франческо Мелони е доставял марихуана на прословутия необут на мафията в Неапол Микеле „ Лудия “ Сенесе, твърди нарушителят

След като Джорджа Мелони стана министър-председател през септември 2022 година испански вестник изрови правосъдни протоколи. Те демонстрираха, че татко й е бил задържан през 1995 година в Менорка. Той е наказан на девет години затвор, откакто полицията е разкрила 1500 кг марихуана на яхта, с която той е плавал от Мароко.

В неделя предаването „ Репортаж “ би трябвало да излъчи изявление с някогашния мафиот Нунцио Перела. В него той твърди, че Франческо Мелони постоянно е плавал с яхтата си до Италия. С нея той доставял марихуана на Сенезе при започване на 90-те години.

Перела, който тогава търгува с опиати, споделя, че се е срещнал с Франческо Мелони, откакто попитал Сенесе по какъв начин може да се снабди с огромни количества хашиш.

Босът му споделил, че Франческо Мелони доставя опиати за него един път или два пъти месечно

Вестник La Repubblica написа, че Перела познава единствено Франческо Мелони като Франко, само че по-късно го разпознава на фотография, откакто отчуждената му щерка пое поста.

Говорителка на Мелони отхвърли да разяснява изявлението.

Изгряваща звезда в подземния свят на Неапол, Сенесе е изпратен в Рим през към 1979 година, с цел да се занимава с наркосделки. Там той построява лична империя и печели. Прякора си „ Лудия “ печели, като симулира психологично заболяване, до момента в който е в пандиза, с цел да бъде изпратен в психиатрични заведения, където му е по-лесно да урежда трафика на опиати.

Сега, излежавайки 30 години затвор за поръчване на убийството на противник, контролът на Сенесе върху търговията с опиати в Рим е измършавял

Мелони спозеля, че откакто татко й се е преместил на Канарските острови при започване на 80-те години на предишния век, тя е била принудена да се реалокира с майка си и сестра си от богат квартал на Рим в регион с по-работническа класа.

„ Баща ми направи всичко, с цел да подсигурява, че няма да бъде харесван или почитан. Трудно бих могла да кажа, че беше добър човек “, сподели тя през 2018 година „ Не обичам да приказвам за него. Но ще кажа, че в случай че 11-годишно дете реши, че не желае повече да вижда татко си и по-късно в никакъв случай повече не го види, явно е, че индивидът е направил нещо. “

Бабата и дядото на Мелони от страна на татко й са светила на италианското следвоенно кино и радио. Баба й, Зоуи Инкрочи, се появява във филми с екранната легенда Тото. Тя дублира и гласа на младата Мерилин Монро на италиански във кино лентата „ Всичко за Ева “ през 1950 година

Източник: The Times/ Превод: SafeNews

Още вести четете в категорията Свят 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР