Бащата на бившата манекенка Борислава Йовчева - Георги Йовчев, е

...
Бащата на бившата манекенка Борислава Йовчева - Георги Йовчев, е
Коментари Харесай

Бащата на Борислава Йовчева плати 267 171 лв. данък за бутика в Барселона, НАП свали запорите му

Бащата на някогашната манекенка Борислава Йовчева - Георги Йовчев, е платил 267 171 лева налог и Националната организация по приходите към този момент няма искания към него. Национална агенция за приходите е свалила всички обезпечителни ограничения върху негови сметки и имущество.

Това съобщи проверяващият уебсайт " Бърд ", който разгласява клише на информация на Агенцията по вписванията. От нея излиза наяве, че през юни са свалени възбраните върху парцели на Георги Йовчев.

Бащата на Борислава Йовчева е платил 267 171 лева налог, открит от Национална агенция за приходите с инспекционен акт за недекларирани 1,7 милиона лв.. Това е сумата, апортирана от Йовчев в испанската компания, притежател на първокласния бутик в Барселона, стопанисван от щерка му.

" Вместо да се съди с Национална агенция за приходите и да рискува преписката с ревизионния му акт да стане обществена в правосъдна зала, Йовчев тихомълком е платил дължимото. Това, несъмнено, не изяснява от кое място той е взел 1,7 милиона лв.. Напротив, прибавя се въпросът от кое място е взел и 267 171 лева ", написа " Бърд ".

Въпреки това от прессъобщение на Софийската градска прокуратура излиза наяве, че преписката против Йовчев продължава. Тя е за " пране на пари по отношение на увеличение на капитала на испанско комерсиално сдружение ".

Във вторник Софийската градска прокуратура прекрати делото за пране на пари " Барселонагейт ". Заради него на 2 юни някогашният основен прокурор Иван Гешев изиска имунитета на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов в качеството му на народен представител от 49-ото Народно заседание.

" Не са налице доказателства, които да сочат по безспорен и безапелационен метод да е осъществено закононарушението, за което досъдебното произвеждане е било формирано ", написаха оттова.  Не е открито парцелът в Барселона да е платен с незаконни пари.

Разследването продължава за изнесени милиони в Турция, в които са забъркани Борислава Йовчева и някогашния началник на горското в Шумен Бейзат Яхя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР