Баща, убил едномесечния си син, който починал след счупване на

...
Баща, убил едномесечния си син, който починал след счупване на
Коментари Харесай

След четири нощни епизода на побой: Бебе издъхва от счупен врат и над 23 строшени ребра

Баща, умъртвил едномесечния си наследник, който умрял след " строшаване на врата ", е наказан на пожизнен затвор.

Оли Дейвис е открит неподвижен в креватчето си в спалнята, която споделя с родителите си в Лестър през октомври 2017 година, с повече от 20 счупени ребра и фрактури на черепа, ключицата, двете ръце и ставите на всички крака.

Миналия месец 29-годишният Майкъл Дейвис беше приет за отговорен за убийството му и за две тежки телесни повреди, а 31-годишната майка на бебето Кейли Драйвър беше наказана за причиняване или допускане на гибел на дете и за причиняване или допускане на тежка телесна щета.

Двойката е приета за отговорна след двумесечен развой, в който се чува, че " вратът на Оли е бил строшен сред четири и осем дни преди гибелта му ".

Днес Дейвис получи доживотна присъда с най-малък период от 22 години, защото съдията съобщи, че убийството е включвало " опустошителна " съдбовна контузия на гръбначния дирек и други пострадвания, които нормално се следят след " автомобилна злополука с висока скорост ".

Котър съобщи, че е сигурен, че Дейвис е нанесъл всички пострадвания по време на " четири нощни епизода " на принуждение и е показал " бездушно равнодушие " към страданията на Оли, като не е потърсил здравна помощ.

" Не се колебая, че през нощта сте се разстроил и ядосал и това е довело до извънредно принуждение " - обръща се съдията към бащата палач.

" Нападали сте го неведнъж. Нападенията в другите им форми също бяха брутални - по-специално съдбовното пострадване на врата ", добавя съдията. 

" Сигурно сте чули виковете на Оли, откакто е бил атакуван, защото сте били дружно в спалнята. Това би трябвало да ви е събудило. ", разсъждава съдията за майката на бебето. 

В резултат на корист бебето е със счупени кости и мозъчно увреждане

Прокурорът Джон Ханкин Конституционен съд съобщи пред правосъдните заседатели:

" Оли не е могъл самичък да си аргументи пострадванията - той е бил петседмично неподвижно бебе ".

" Счупеният врат не е единствената контузия, която Оли е получил. Медицинското следствие сподели, че Оли е получил общо 37 счупвания ".

" Те включват счупвания на черепа, на ключицата, на двете ръце сред рамото и лакътя, 23 счупвания на ребра и счупвания на ставите на четирите крайника. Той е получил и мозъчни пострадвания, кръвоизлив по повърхността на мозъка ".

Прокурорът споделя още, че Оли е бил подложен на съществено физическо принуждение, " което най-вероятно е било осъществено през последните 10 дни от живота му ".

Самият Дейвис е безапелационен, че няма визия по какъв начин Оли е получил тези наранявания, като твърди пред полицията, че е " много шокиран " и че синът му " е изглеждал добре ", когато е задремал.

" Нашият дребен безоблачен лъч "

След като Дейвис и Драйвър бяха приети за отговорни, семейството на Оли отдаде респект на " нашия дребен безоблачен лъч " в изказване.

" Ти разтопи сърцата ни с тези огромни сини очи ", споделиха те.

" В сърцата ни остана такава празнина. "

След чуването на присъдата те описаха, че " през последните седем години са били влачени през пъкъла с всички неистини и измами ".

Казаха, че първо са си помислили, че Оли е умрял от детско креватче, само че са били " ужасени ", когато са разбрали, че има подозрителни условия, а карцерът на родителите му е " раздрусал фамилията до основи ".

" Когато се роди, Оли беше съвършен във всяко отношение ", се споделя в изказването на фамилията, прочетено от контрольор Наташа Бейтстоун пред съда.

" С течение на времето той е бил грубо пребит и е бил оставен да почине с пострадванията си ".

" Това беше най-лошият ни призрачен сън. Как някой можеше да нарани едно красиво бебе, нямаме думи ", става още ясно от прочетеното изказване.

" Почувствахме се зле и проляхме доста сълзи, мислейки през какво мина Оли в последните си дни ".

" Това промени фамилията ни вечно и ние страдаме душевен от тези зли дейности. "

Старши проверяващият офицер контрольор Марк Париш съобщи: " Оли беше новородено бебе, което разчиташе на родителите си за всичко, от което се нуждаеше, и техен дълг беше да го обичат и пазят ".

" Вместо това той е бил зарязан по най-ужасните способи, които можем да си представим ", добавя проверяващият офицер.

" Поради размера на пострадванията, които Оли е получил, и здравната експертиза, нужна за проучването на тези пострадвания, бяха нужни повече от шест години, с цел да стигне това следствие до съда и родителите на Оли да бъдат подведени под отговорност за гибелта му. ", добавя той. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР