Баща и син загинаха в незаконен рудник в Радомирско. Те

...
Баща и син загинаха в незаконен рудник в Радомирско. Те
Коментари Харесай

Загиналите в незаконен рудник били извадени от 16 метра дълбочина

Баща и наследник починаха в противозаконен рудник в Радомирско. Те се задушили, до момента в който са копаели в нерегламентираната мина в село Жедна. В продължение на години починалите са прокопавали личен тунел за рандеман на въглища. В противозаконната изложба е бил вкаран бензинов генератор за ток, с цел да има осветяване. На място в четвъртък имаше екипи на полиция, пожарна и незабавна помощ. За страдание двамата бяха открити мъртви. До самото място на случая доближи само екип на Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита ” към Столичната община.

„ Трябваше да издирим и да извадим телата на двама души, които нелегално са добивали въглища в рудник, който са изкопали сами. Акцията беше доста тежка и на кръстосан терен. С помощта на сътрудници от други служби успяхме да достигнем до телата, които намерихме на дълбочина от 16 метра ”. Това описа в ефира на „ Здравей, България ” Любо Георгиев от дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита ”, Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Той описа, че починалите са открити в изложба в противозаконния рудник. „ По думите на техния помощник, който е останал на входа на рудника, тази изложба е прокопана преди три години. След това е изоставена, а преди ден са пробвали да прокарат въздух,с който да могат да дишат при подновяването на работата. Използвали са бензинов генератор, който да им дава електричество за лебедката, с която слизат и изтеглят чувалите с въглища, както и за осветяване. Това е неприемливо, защото в мините се употребява електричество не повече от 36-волтов ток, който да не възпламени по този начин наречения газ гризу, който да се възпламени ”, акцентира спасителят.

Той съобщи, че по всичко изглеждало, че двамата мъже са се задушили. „ Първо е влезнал единия мъж, който е дал сигнал, че става нещо неприятно. След това е слязъл и другият. За страдание и двамата са останали долу ”, твърди Георгиев.

„ На-опасното за нас долу като спасители е газта. Другото е заплахата от сриване, защото не знаем на какво ще попаднем. Галерията, в която слязохме е доста остаряла с изгнило подсилване ”, добави Мариан Томов, дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита ", Следствен отдел към окръжна прокуратура.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР