Баща и син ще отговарят пред съда в Девин защо

...
Баща и син ще отговарят пред съда в Девин защо
Коментари Харесай

Съдят кравари, изпуснали добичетата през границата

Баща и наследник ще дават отговор пред съда в Девин за какво са минали нелегално границата с Гърция при село Кестен. Двамата са от град Берат, Албания, само че живеят в гръцкия град Паранести.

46-годишният Максим и 21-годишният му наследник Алби Чала са пастири, отговаряли за стадо крави. На 21 юли тази година към 8.30 часа сутринта те минали границата от Гърция в България, в региона на 148-а гранична пирамида, и били хванати от граничарите. Двамата изясняват, че пасели кравите в региона на браздата, само че животните били неспокойни и в един миг се разбягали. Някои от кравите навлезли в българската територия и двамата пастири хукнали да ги приберат назад, с цел да ги върнат в стадото. Граничарите обаче ги задържали за 24 часа и им била постановена мярка за неотклонение " подписка ".

Бащата и синът са поискали да сключат съглашение с прокуратурата. За нелегално прекосяване на границата ги грози до 5 години затвор и от 100 до 300 лв. санкция. Ако са с чисто правосъдно минало, могат да се разминат с условна присъда или пробация, показват магистрати.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР