Баща и син от американския щат Колорадо сглобиха автомобил от

...
Баща и син от американския щат Колорадо сглобиха автомобил от
Коментари Харесай

Баща и син сглобиха кола с части, напечатани на 3D принтер

Баща и наследник от американския щат Колорадо сглобиха автомобил от марката Lamborghini от елементи, изпринтени на 3D принтер. В подмяна на истинската им концепция, известният италиански авто производител им направи коледен подарък, като им даде същинска кола от марката, която да употребяват безплатно за две седмици, съобщи CNN.

Цената на отпечатването на детайлите, нужни за 3D-принтираната кола са коствали на фамилията към 23 хиляди $, а цената на същинското Lamborghini модел Aventador S Roadster, предоставено им за каране, надвишава 460 хиляди $.

54-годишният татко Стерлинг Бакус признава, че концепцията да построят сами Lamborghini Aventador с принтирани елементи му е пристигнала предходната година от видеоигра. Като голям почитател на продуктите на италианската автомобилна компания, а работата му в научна лаборатория му е дала познания и благоприятни условия за 3D-печат.

Изработването на пластмасовия модел на колата е почнало през февруари предходната година, а преди два месеца бащата и сина са били извикани на среща от основния търговец на Lamborghini в Съединени американски щати. “Треперех, като че ли ме бяха извикали от Ватикана на среща с папата ”, споделя бащата. На срещата му е препоръчана необикновената оферта, която с изключение на използването на колата включва и снимане на рекламни клипове.

Мъжът сподели, че кара колата със сина си всеки ден.

Баща и наследник възнамеряват да завършат плана си през август 2020 година Целта им е да покажат творбата си на локално автоизложение. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР