Басейн, който не прилича на басейн… Съоръжението, което някога е

...
Басейн, който не прилича на басейн… Съоръжението, което някога е
Коментари Харесай

Басейн в Плевен се превърна в токсично сметище – сее зарази и смрад. Жители са притеснени

Басейн, който не наподобява на басейн… Съоръжението, което в миналото е доставяло наслаждение, в този момент сее болести и воня! В плевенския квартал „ Дружба “ жителите са обезпокоени, защото от много време от мястото, на което едно време е имало чиста вода и детска шум, се носи зловонна миризма, а наред с това и болести, предава Лупа.
Различни скотски типове към този момент населяват това място и се развъждат на воля, а през това време общината нехае. Това е обикновено за цяла България, освен за Плевен. Явно някой чака да го прилапа по избран метод, а до тогава?
Навремето този басейн, един от десетките в града, е бил хубав плувен комплекс, а доста деца имат хубави мемоари за него. И това е някъде до към 2004 година, когато е бил отворен. А това е резултатът от последните три декади съсипия и ръководство в страната, която се трансформира в изостанала част от европейската империя с висока безработица.
Такива хубави басейни имаше преди време в Ловеч, в Полски Тръмбеш, а да не приказваме за базата на ЦСКА в София, където преди години Таня Богомилова, където сложи един от своите върхове, се разплака като го видя. Имахме олимпийски очаквания, а сега… Разруха!
Общината и министерството не могат да се схванат чия благосъстоятелност са тези обекти. Абсурдна история, само че никой не се наема да взема решение този ребус, по-важни са други цели, в сравнение с здравия дух в здравото тяло на децата на България.
За страдание обстоятелствата са такива – в Плевен и към града е едно неповторимо бунище и рискови пътища…
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР