Бързият растеж на столичната икономика беше изключително неприятна изненада. Изненада

...
Бързият растеж на столичната икономика беше изключително неприятна изненада. Изненада
Коментари Харесай

Кризата не ни уби, а ни направи по-силни. Малкият бизнес в Русия расте с една четвърт

Бързият напредък на столичната стопанска система беше извънредно неприятна изненада. Изненада за всички, които не обичат Русия. А ние вярвахме в триумфа - и го получихме, написа съветският канал Царьград.

В очакване на неприятности

2022 г Прекъсване на икономическите връзки и веригите за доставки. Напускането на огромен брой марки, затварянето на предприятия. Отлив на висококвалифицирани чужденци от бизнеса. Бягството на техните експерти от готовност. Локален апокалипсис в една страна.

Всичко това беше насложено върху следствията от блокадите, както и обичайни вътрешни проблеми - висока монополизация на стопанската система, неприятна отбрана на собствеността, член 159 от Наказателния кодекс " Измама " и най-важното - непредсказуемото му използване.

Какво да чакаме на изхода, да вземем за пример в Москва, където изискванията за блокиране бяха изключително прецизно спазвани?

Очевидно - застоялост, последвана от спад, колапс на дребния бизнес, всеобщи банкрути, всеобща безработица, скок на престъпността, национално отвращение.

Какво получихме?

Заместник-кметът на Москва по икономическата политика и имуществените и поземлените връзки Владимир Ефимов напомня, че в този момент дребните и междинни предприятия основават други възможности на стоките и услугите на западни компании, които са прекратили работа или са напуснали съветския пазар.

В резултат на това оборотът на дребните и междинни предприятия (МСП) в Москва за 10 месеца на 2022 година се е нараснал с 26% по отношение на същия интервал на предходната година. Това е повече от една четвърт. Общият оборот е 3,2 трилиона рубли.

Как го получихме?

Разбира се, МСП са най-вече търговия и услуги. Оборотът на търговията с МСП възлиза на 1,13 трилиона рубли. Хотели и заведения за хранене са получили 364,7 милиарда Транспортът и логистиката обезпечават 141 милиарда рубли. Успяха да завоюват 127 милиарда от просвета и спорт, 53,5 милиарда от фризьорски и козметични салони, 37,3 милиарда от обучение, което по някаква причина се класифицира като услуга, макар че по съвест би трябвало да стои настрана.

Като се има поради високият дял на неофициалните взаимоотношения в дребния бизнес, е допустимо всички тези числа да се умножат по коефициент едно и половина без огромен риск.

Те създават

Но също по този начин е забавно да се сравнят наличните публични данни между тях. При общо повишаване на оборота на МСП с 26% делът му в общия оборот на предприятията от търговията и услугите се усилва единствено с 0.8 процентни пункта - до 22,7% от общоградската цифра: колосите, както и преди, преобладават неотлъчно. Но в случай че няма напредък в търговията и услугите, това значи, че е реализиран напредък в други браншове.

На първо място, в производството. Царьград неотдавна приказва за обстоятелството, че Москва, макар целия си офисен сексапил, остава най-големият индустриален център в Русия.

Фирмите в строителната промишленост са получили 74,5 милиарда рубли доходи - нарастване от 33,5%. Но изключително мощен скок, в стотици проценти, се следи в региона на нововъведенията, в които градските управляващи интензивно влагат.

На надпреварата " Иноватор на Москва " видяхме платформа за приемане на реагенти и биокомпоненти, които се употребяват в новаторски медицински артикули, модифицирана формула за машинно масло, информационно устройство за сляпо-глухи, строителен 3D принтер за създаване на малоетажни здания...

Всичко това е бъдещето на Русия. И ние не приказваме за IT бранша, който се развива извънредно интензивно, въпреки и по свои специфични правила (ниска финансова бистрота, данъчни облекчения, чиновници, разпръснати из Русия и света).

Противно на доста страхове, от ден на ден хора се насочват към дребния бизнес. Алексей Фурсин, началник на департамента по предприемачество и иновационно развиване на град Москва, декларира, че в града има от ден на ден МСП:

" Най-голям растеж се отбелязва в сегмента на микропредприятията: броят им се е нараснал с повече от седем % в съпоставяне със същия интервал на предходната година и възлиза на 3,7 хиляди единици ", споделя той.

Какво следва от това?

Разбира се, всичко това е доста разочароващо – изключително за тези, които си потеглиха, знаейки сигурно, че „ към този момент нищо положително няма да се случи в тази страна “.

Жалко за върлите икономисти, които предричаха пъкъл за производството.

Жалко за опозиционните политици, които към този момент обясниха на електората си, че спецоперацията е пътят към изгубването.

Жалко за тези, които отидоха на топло в огромните корпорации, които в този момент усъвършенстват бюджетите.

А ние не се наскърбяваме. Виждаме, че Москва живее, пораства, укрепва - и дърпа Русия със себе си.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР