Бързата победа на Доналд Тръмп на първичните избори в Южна

...
Бързата победа на Доналд Тръмп на първичните избори в Южна
Коментари Харесай

Тръм след поредната победа: Байдън , ти си уволнен, разкарай се!

Бързата победа на Доналд Тръмп на първичните избори в Южна Каролина удостоверява повече от по всяко време било, въздействието, което има някогашният президент върху своята партия.

Само за няколко секунди лицето на Тръмп се появи по всички телевизионни екрани. Победата на някогашния президент на първичните избори в този щат значи, че той води към този момент в пет първоначални вота на републиканците - в Айова, в Ню Хемпшър, в Невада, на Вирджинските острови и в Южна Каролина.

При преброени 94 % от бюлетините Тръмп има 60,1 % и 44 делегати, а единствената му съперничка Ники Хейли получава 39,2 % и 3 делегати, показва Си Ен Ен.

Ники Хейли, претендентката за президентската номинация на Републиканската партия на Съединени американски щати, съобщи, че няма да се отдръпна от конкуренцията, макар загубата в Южна Каролина, считан за неин бастион. Нейният претекст да остане в играта е, че отводът би бил прекомерно елементарно решение.

Следват първоначални избори в Мичиган, Мисури, Айдахо, а на 5 март ще бъде Супервторникът, в който гласоподават по едно и също време петнадесетина щата, измежду които Тексас, Калифорния, Колорадо и Вирджиния.

Хейли не е любимец в нито един от тях.

Според анализатори единствената вяра на бивата представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации е да издържи задоволително дълго време, с цел да може някое от правосъдните каузи да подкопае кандидатурата на Тръмп, споделя политологът Джулиън Зелицър.

Тръмп vs. Байдън

Преди да отпътува за Южна Каролина, с цел да следи резултатите от вота там, Тръмп взе участие в конференция на консервативни водачи, където произнесе 90-минутна тирада, в която обрисува мрачна картина на една, по думите му, западаща Америка при ръководството на Байдън, показва Ройтерс, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Пред гостите на събитието, известно като Конференция за консервативно политическо дейности, провеждана в Нешънъл Харбър, Тръмп съобщи, че в случай че той победи Байдън на изборите през ноември, това ще бъде Съдният ден за Съединени американски щати и негов безспорен и финален реванш.

През аплодираща го публика Тръмп съобщи по адрес на Байдън: " Джо, нечестният, ти си уволнен! Разкарай се отсам. Разрушаваш нашата страна! ", съобщи Ройтерс.

През аудиторията Тръмп сподели, че " Съединени американски щати са ръководени от тирани, корумпирани хора, от фашисти ", съобщи Франс прес.

Пред стотици последователи, които носеха червени шапки с надписа: " Тръмп ", извезан със златни букви, републиканският претендент за президент съобщи: " Глас за Тръмп е вашият билет към свободата и вашият паспорт за отърваване от тиранията ".

Тръмп си навлече гнева поради мнения, сметнати за расистки

В петък пред група афроамериканци в Южна Каролина той сподели: " Много хора споделят, че чернокожите ме харесват, тъй като са страдали толкоз доста и са били дискриминирани и ме възприемат като някой, който е дискриминиран ". Това беше възприето като опит на Тръмп да намекне, че цветнокожите имат правосъдни проблеми и биха го разбрали тъй като и той има правосъдни несгоди.

Пред Конференцията за консервативно политическо дейности, Тръмп приказва и за противозаконната имиграция и сподели, че тя убива " нашите жители, убива нашата страна ". " Нито една страна не може да понесе, това, което се случва в Съединени американски щати ".

Тръмп засяга миграционната политика на Байдън, при която, съгласно него, " Америка станала кошмарна ". И даде обещание да предприеме сурови ограничения против противозаконната имиграция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР