Барселонагейт премина в ръцете на нов прокурор.Новината за новия наблюдаващ

...
Барселонагейт премина в ръцете на нов прокурор.Новината за новия наблюдаващ
Коментари Харесай

Барселонагейт премина в ръцете на нов прокурор

" Барселонагейт " мина в ръцете на нов прокурор.

Новината за новия наблюдаващ обвинител заяви зам.-ръководителят на Софийска градска прокуратура Илияна Кирилова пред публицисти на 14 август.

По думите ѝ - делото е било разпределено на неѝн сътрудник, който занапред ще се запознае с материалите по него и ще реши дали има задоволително доказателства във връзка с претенции имунитет на Бойко Борисов.

Той ще би трябвало също за реши оттук насетне какво би трябвало да се извърши по следствието и належащо ли е да се съберат нови доказателства, изясни Кирилова.

Няма данни за проведена незаконна група в делото " Барселонагейт ", по което е разследван водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Това твърди апелативният прокурор Людмил Коюмджиев, който е прегледал преписката като горна инстанция, откакто инспекция на прокуратурата откри нарушения в работата на наблюдаващия тогава обвинител по делото Стефан Христов, съобщи настоящо.ком.

Проверяващият проблема Коюмджиев води Христов като наблюдаващ прокурор. Според публична информация от Софийската апелативна прокуратура, оповестена в уеб страницата ѝ на 26 юли, двама прокурори от СГП са отведени от следените от тях досъдебни производства. Един от тях е Стефан Христов (С. Х.).

Зам.-градският прокурор Десислава Петрова изясни преди дни пред вестник " Сега ", че след отвода на Христов и разпределянето на преписката на нов наблюдаващ прокурор, определен на правилото на инцидентния асортимент, е избран цялостен екип от прокурори, също на инцидентен принцип. На въпроса дали се планува приканване на Борисов и покачване на обвиняване, прокурор Петрова сподели, че е пълномощие на наблюдаващите прокурори да създадат личен разбор на събраните по делото материали.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР