Барселона започна годината с труден успех и е вече само

...
Барселона започна годината с труден успех и е вече само
Коментари Харесай

Гредите не попречиха на "Барселона" да доближи Топ 4

" Барселона " стартира годината с сложен триумф и е към този момент единствено на точка от Топ 4! Каталунският гранд победи " Майорка " с 1:0 като посетител в среща от 19-ия кръг на испанския шампионат.

В воин за отбора на Шави Ернандес се трансформира Люк Де Йонг, който означи единственото попадение малко преди почивката. Нидерландският национал на два пъти нямаше и шанс - нацели лявата греда в 29', а секунди по-късно разтресе и напречната след акробатично осъществяване.

Домакините можеха да изтръгнат точка в добавеното време, само че вратарят Марк-Андре Тер Стеген направи ужасно избавяне против Жауме Коста.

Снимка: Getty Images

Така " Барселона " се измъкна от сложна обстановка. " Блаугранас " имат 7 футболисти инфектирани с ковид, а през днешния ден на аварийна пейка бяха едвам трима с най-малко една игрова минута за първия тим от началото на сезона - стражът Нето и бранителите Клеман Лангле и Самюел Юмтити. Въпреки това молбата на каталунците за отсрочване беше отхвърлена.

Снимка: Getty Images

След триумфа в пробен състав, " Барселона " събра актив от 31 точки на петото място - 1 зад първенеца " Атлетико " Мадрид и на 2 от третия " Бетис ". Води " Реал " Мадрид с 46, пред " Севиля " с 38 и два мача по-малко.

Същевременно " Майорка " навлезе в серия от трима дуела без победа и заема 15-ата позиция с 20 точки - 4 над зоната на изпадащите. В 20-ия кръг новакът гостува на последния " Леванте ", до момента в който на " Барселона " следва аудиенция на " Гранада ".

Преди това, в сряда (5 декември) от 22:30 ч. директно по RING, каталунците гостуват на " Линарес Депортиво " в среща от 1/16-финалите за Купата на краля.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР