Барселона стартира с победа участието си в новото издание на

...
Барселона стартира с победа участието си в новото издание на
Коментари Харесай

Барселона и Меси наказаха грешките на Ювентус


Барселона започва с победа присъединяване си в новото издание на Шампионската лига, откакто на старта победи Ювентус с 2:0 в дуел от предварителна група D.

В воин за " каталунците " за следващ път се трансформира аржентинецът Лионел Меси, който означи първия и създаде втория гол на Иван Ракитич, а по-късно вкара и третото попадение в мача.

Началото на срещата не предвещаваше подобен погром за Ювентус. През първото полувреме офанзивите на гостите от Апенините бяха по-опасни, само че по този начин и не стигаха до чиста голова обстановка. Най-интересното състояние пред вратата на Джанлуиджи Буфон беше в 18-ата минута, когато след нарушаване против Андрес Иниеста се стигна до директен свободен удар.

Той беше изпълнен от Меси, топката се отби в стената, а при добавката Буфон отрази удара на Луис Суарес. Така се стигна до последната минута, когато след взаимоотношение със Суарес Меси откри с удар от към 19 метра, като прати топката в далечния ъгъл и най-накрая съумя да запише гол във вратата на Буфон.

С гол в 56-ата минута Барселона като че ли пречупи очакванията на италианците. Меси нахлу в пеналта, потърси Суарес, само че бранител на Ювентус върна топката, вместо да я почисти, тя попадна у Иван Ракитич, който удвои задатъка на каталунците.

В 69-ата Меси направи обичания си рейд пред вратата, като потегли от десния фланг към дъгата, освободи си пространство за шут и от 18 метра не остави никакви шансове на Буфон с невисок и отсечен удар, като италианският деец остана имобилен.

Малко по-късно Суарес прати топката в мрежата, само че попадението беше анулирано заради засада. Ювентус се опита да върне най-малко едно попадение, като понатисна, и сътвори две положения, само че Тер Стеген си беше на мястото. Така Барселона взе непълен реванш за отстраняването си от италианците в 1/4-финала на предишното издание на Шампионската лига.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР