Барселона разгроми Осасуна с 4:0 в първия неделен мач от

...
Барселона разгроми Осасуна с 4:0 в първия неделен мач от
Коментари Харесай

Браселона громи в Ла Лига, Меси посвети гола си на Марадона

Барселона разгроми Осасуна с 4:0 в първия неделен мач от кръг №11 на испанската Примера Дивисион. Каталунският гранд имаше потребност от 30 минути, с цел да вкара първия гол, след което резултатът набъбна, макар гневната опозиция на отбора от Навара.

Срещата стартира с минута безмълвие в памет на Диего Марадона. В шестата минута Сержиньо Дест получи прекрасен пас по десния фланг и центрира в дребното вратарско поле. Там Мартин Брейтуейт закъсня и вратарят на гостите Серхио Ерера улови. В 11-ата Гризман преодоля вратаря и от аутлинията откри непокрития Коутиньо. Бразилецът незабавно подаде по земя към далечния ъгъл, само че там Унай Гарсия съумя да избие.

В 16-ата минута Гризман получи от Коутиньо в наказателното поле и стреля по диагонал, като мъничко не му доближи да уцели вратата. В 30-ата минута Жорди Алба получи хубаво извеждащо подаване по левия фланг. Испанецът центрира ниско на близката греда, където Коутиньо насочи топката към вратата, само че стражът на наварския отбор избави. Последва удар на Брейтуейт и негова добавка с бедро, при която влезе в мрежата - 1:0. При параболичното ориентиране Меси скочи, само че топката му беше прекомерно висока, а опит да означи с ръка щеше да бъде видян.

В 39-ата минута топката попадна в мрежата на Марк-Андре тер Стеген, само че след очевидна засада на Ойер. В 42-ата минута " блаугранас " към този момент имаха удобна преднина след превъзходен гол на Антоан Гризман. Алба за следващ път проби отляво и центрира. Защитник мазета отвън наказателното поле, а френският нападател посрещна топката с бомбен удар от въздуха, като вратарят остана препариран за 2:0.

В добавеното време на първата част Монкойола трансферира Тер Стеген с удар от центъра, само че не уцели вратата.
Снимка: БГНЕС  Браселона громи в Ла Лига, Меси посвети гола си на Марадона (ВИДЕО)
В първите секунди на второто полувреме Ронкалия изненада Тер Стеген с отдалечен удар. Германският пазач не реагира добре, само че въпреки всичко съумя да избие.

В 51-ата минута Френки де Йонг не съумя да насочи с глава при центриране отдясно.

В 57-ата минута Гризман лиши топката със подозрение за нарушаване. След контраатаката топката беше избита към Гризман и той асистира на Коутиньо за 3:0.

Роналд Куман се възползва от протичащото се и резервира силите на някои свои футболисти. В 70-ата минута резервата Усман Дембеле вкара след по диагонал ориентиране след пас на Тринкао. Попадението беше анулирано поради засада на Тринкао.

Лионел Меси добави името си към голмайсторите в 73-ата минута с прелестен шут от към 20 метра към далечния горен ъгъл - 4:0. Той посвети гола на починалия Дон Диего. Лео смъкна фланелката на каталунците и остана по фланелка на аржентинския Нюелс Олд Бойс с №10.

В 92-ата минута Меси стреля рисково от фаул, само че Ерера беше квалифициран и се разтегна наляво направи красиво избавяне.

С тази предстояща победа Барселона се изкачи на седмо място във краткотрайното класиране с 14 точки. Каталунският гранд има два отсрочени от първите кръгове мачове.

Осасуна остана на 15-а позиция с 11 точки и също има един отсрочен мач.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР