Барселона постигна драматичен обрат в първия си двубой за 2024

...
Барселона постигна драматичен обрат в първия си двубой за 2024
Коментари Харесай

Барселона би Лас Палмас с гол от спорна дузпа

Барселона реализира трагичен поврат в първия си дуел за 2024 година Каталунците победиха Лас Палмас като посетител с 2:1 в 19-я кръг на Ла Лига. Илкай Гюндоган донесе триумфа с гол от противоречива дузпа в третата минута на добавеното време. Така отборът на Шави се изкачи до третото място с 41 точки. Лидерите и имат по 48, и Атлетико Мадрид са с по 38 точки.

Двубоят стартира зле за гостите и още в 11-ата минута Жоао Кансело получи травма. На негово място се появи Андреас Кристенсен. Секунди по-късно Лас Палмас поведе в резултата. Сандро Рамирес откри с прекрасен пас Мунир Ел Хадади, който изпревари Иняки Пеня за 1:0.

В 56-ата минута Барселона съумя да изравни. Вратарят Алваро Вайес се опита да почисти топката, тя рикошира в Роберт Левандовски и стигна до Сержи Роберто, който продължи към Феран Торес, а той осъществя за 1:1.

Шави даде късмет Виктор Роке да дебютира в 78-ата минута, само че мачът вървеше към тъждество. Докато не се стигна до драмата в добавеното време. Жоао Феликс стреля, ударът му беше избавен от Вайес. Гюндоган се насочи към топката, само че беше побутнат лекичко от Дейли Синкхравен. Реферът отсъди дузпа и изгони бранителя, който се беше появил в игра броени минути преди този момент. Гюндоган извърши от бялата точка и с вкара за 1:2.

„ Не мога да схвана за какво реферите желаят да са по-важни от играчите. Надявам се да бъдат оповестени аудиозаписите “,каза капитанът на Майорка Кириан Родригес.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР