Барселона победи с 5:2 Бетис в мач от деветия кръг

...
Барселона победи с 5:2 Бетис в мач от деветия кръг
Коментари Харесай

Барса вкара пет гола на Бетис, Меси се отчете с два

Барселона победи с 5:2 Бетис в мач от деветия кръг на Ла Лига. Каталунците започнаха без Лионел Меси, само че се наложи да влиза още на почивката, когато резултатът беше 1:1. Аржентинецът вкара два гола, с по един се регистрираха Усман Дембеле, Педри и Антоан Гризман, който изпусна и дузпа, по пък подаде за първото попадение. Гостите пък играха с човек по-малко след 60-ата минута.

Още в петата минута Антоан Гризман можеше да открие резултата, само че настрана от вратата. Секунди по-късно Ансу Фати също бе покрай гола, само че и той не откри задачата. В 8-ата Бускетс бе покрай това да си означи автогол, а секунди по-късно Уилям Карвальо стреля с глава след центриране от корнер, само че Тер Щеген избави.

Барселона поведе в 22-ата минута. Дембеле стреля мощно с левия крайник, а топката мина през пръстите на Браво, с цел да се озове в мрежата на Бетис. Четири по-късно Гризман пропусна да удвои задатъка на каталунците.

В 30-ата минути Ансу Фати бе фаулиран в наказателното поле на Бетис. Главният арбитър уточни бялата точка. С осъществяването се нае Антоан Гризман, само че пропусна. Така се стигна до добавеното време на първото полувреме, когато Бетис изравни посредством Санабрия, който засече центриране в наказателното поле.

Лионел Меси появи на терена през втората част и това незабавно оказа въздействие. Той пропусна подаване на Алба към него и по този метод остави Гризман на празна врата. Този път французинът този път нямаше по какъв начин да изпусне - 2:1.

Десетима минути по-късно основният арбитър отсъди втора дузпа за Барселона след игра с ръка на Манди, който беше изпъден. Този път зад топката застана Лионел Меси и не остави шансове на Браво.

В 72-ата минута Алекс Морено проби отляво и подаде към Лорен, който вкара втори гол за Бети. В 82-ата Лионел Меси още веднъж се разписа.

Крайният резултат оформи Педри в заключителните минути на дуела. Това беше първото му попадение в Ла Лига.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР