Барселона“ излезе лидер в класирането на Примера дивисион след изразителен

...
Барселона“ излезе лидер в класирането на Примера дивисион след изразителен
Коментари Харесай

17 месеца по-късно: „Барса“ пак води на „Реал“ с 4 точки



„ Барселона “ излезе водач в класирането на Примера дивисион след експресивен триумф с 5:0 в дербито с „ Еспаньол “. По този метод каталунците събраха 9 точки след първите 3 кръга, увеличавайки преднината от първенеца „ Реал “ (Мадрид) на 4 пункта. За последно на сходен задатък с огромния противник на „ Камп Ноу “ се радваха преди 17 месеца. С тази разлика, че тогава тя бе в края на сезон 2015/16, а в този момент е в самото му начало.

„ На подобен стадий от шампионата сме, че дистанцията не е забележителна, само че е по-добре ние да сме тези, които са по-напред в класирането – призна треньорът на „ Барселона “, испанецът Ернесто Валверде. – Този задатък не значи нищо, само че да си отпред постоянно е хубаво. “
С хеттрик в дуела се регистрира Лионел Меси. Аржентинецът съумя да изпревари по този метод мегазвездата на „ Реал “ Кристано Роналдо по попадения през календарната 2017 година. Играчът на каталунците към този момент има 38 против 37 на изтърпяващия наказване от 5 срещи португалец.

Дебют със „ синьо-червената “ фланелка пък направи мултимилионното попълнение на домакините Осман Дембеле. Французинът се появи в игра през втората част, отчитайки се с асистенция при попадението на Луис Суарес.„ Идеята ни беше Дембеле да получи няколко игрови минути, с цел да се запознае с ситуацията – посочи Валверде. – Имаме огромни упования за него и това бе първата стъпка. “
Въпреки огромната победа, „ Барселона “ има компания на върха, където е и „ Реал “ (Сосиедад). Баските съкрушиха „ Депортиво “ с 4:2 като посетител, само че единствено по-лошата голова разлика ги остави на 2-то място.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР