Барети от Специализирания отряд за борба с тероризма ще участват

...
Барети от Специализирания отряд за борба с тероризма ще участват
Коментари Харесай

Мистериозни снайперисти завардиха центъра на София

Барети от Специализирания отряд за битка с тероризма ще вземат участие в защитата на погребението на патриарх Неофит. Това разкриха от Министерство на вътрешните работи, представени от „ Телеграф “. 

Снайперисти са разположени по покриви на знакови здания, с цел да подсигуряват сигурността. 

Причината за включване на баретите е, че през днешния ден на погребението на Неофит ще бъдат президентът Румен Радев, ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, министър председателят в оставка акад. Николай Денков, вицето му Мария Габриел и още доста други политици. По протокол, когато има сходно всеобщо мероприятие с високопсоставени политици, постоянно се изпращат спецполицаи.

Очаква се пътят от „ Александър Невски “ до църквата „ Света Неделя “, където ще бъде заровен патриархът, държавните мъже да извървят пешком.

За защитата на погребението ще бъдат ангажирани и доста униформени от Столична дирекция на вътрешните работи и в случай че се постанова, командировани от провинцията. 

По-рано през днешния ден пък от Националната работа за защита (НСО) разположиха металдетектори пред патриаршеската катедрала „ Свети Александър Невски " в София за заупокойната света литургия и опелото на патриарх Неофит. 

Гражданите, които желаят да участват на литургията и опелото в катедралния храм, минават инспекция за сигурност през пунктове, ситуирани при северния и при южния вход на храма.

Присъстващите ще бъдат проверявани с металдетектори за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения.

Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на хора във очевидно несъответстващо положение няма да бъде разрешаван.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР