„Барби“ изпревари „Черният рицар“ и стана най-големият филм на Warner Bros. в американския боксофис

...
Барби“, който счупи множество боксофис рекорди от премиерата си на
Коментари Харесай

„Барби“, който счупи множество боксофис рекорди от премиерата си на 21 юли, току-що счупи още един.

Филмът, режисиран от Грета Геруиг за емблематичната кукла, сега е най-касовото вътрешно издание на Warner Bros., изпреварвайки бившия носител на титлата, филма от 2008 г. „Черният рицар“. Към вторник "Барби" е спечелил 537,4 милиона долара в американския боксофис, надминавайки приходите от блокбъстъра на режисьора Кристофър Нолан за Батман, "Черният рицар", който натрупа 536 милиона долара.

Warner Bros. Discovery, която също притежава CNN, обяви в сряда, че „Барби“ също е преминал границата от 1,2 милиарда долара в световен мащаб, след като достигна крайъгълен камък от 1 милиард долара преди по-малко от две седмици – постижение, постигнато само от около 50 филма в историята, коригирано за инфлацията, каза Пол Дергарабедиан, старши медиен анализатор в Comscore, по-рано пред CNN. Това също постави Геруиг като най-касовата жена режисьор в историята.

 Стоки за Барби в магазин Target в Сан Рафаел, Калифорния. Стоки за Барби в магазин Target в Сан Рафаел, Калифорния. Джъстин Съливан/Гети изображения

Комедията спечели зашеметяващите 155 милиона долара в страната през първия си уикенд. Въпреки че „Розова треска“ се забави през последната седмица, „Барби“ се оценява на 33,7 милиона долара през изминалия уикенд, за да запази силната си позиция в кината.

Част от успеха му може да се отдаде на феномена на поп културата, наречен „Барбенхаймер“, комбинация от „Барби“ с филма от периода „Опенхаймер“, по ирония на съдбата също режисиран от Кристофър Нолан, който привлече киноманите да предизвикат себе си, като гледат последователно и двата филма .

Филмът също остава на път да надмине „The Super Mario Bros. Movie“ на Universal Pictures, който спечели 574,2 милиона долара в американския боксофис от премиерата си на 5 април.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР