Барби е почти в топ 10 на най-касовите филми в САЩ, след като изпревари Отмъстителите на номер. 11

...
Барби“ спечели още 4 милиона долара в боксофиса този уикенд
Коментари Харесай

„Барби“ спечели още 4 милиона долара в боксофиса този уикенд – почти два месеца след премиерата си – поставяйки вътрешните си приходи от над 626 милиона долара. Филмът измести „Отмъстителите“ като 11-ият най-касов филм в страната и е почти в топ 10 на най-касовите филми в САЩ за всички времена, според Box Office Mojo.

„Барби“ победи "Отмъстителите" с $2,764,233, избутвайки го надолу до номер 12 в списъка на вътрешния боксофис. Филмът на Грета Геруиг трябва да направи 27,28 милиона долара, за да детронира "Джурасик свят" от 2015 г. на 10-то място.

Най-касовият филм в страната е "Междузвездни войни: Епизод VII - Силата се пробужда" от 2015 г. който е натрупал повече от 936 милиона долара в САЩ.

Като вземем предвид продажбите в световен мащаб, „Аватар“ от 2009 г. – който е номер 4 във вътрешния списък – е номер 1 с 2,9 милиарда долара в световен мащаб бруто. „Барби“ е номер 14 в световния списък, като досега е спечелил 1,4 милиарда долара, според Box Office Mojo, който следи вътрешните и световните приходи от филми.

Не. 1 място в касата през уикенда за четири седмици. Оттогава остава в класациите, като за първи път се измъкна от второ място през уикенда на 8 септември, когато имаше премиера на няколко нови филма, включително „Монахинята II“ и „Моята голяма дебела гръцка сватба 3“.

Докато се изкачи нагоре в боксофис класациите, „Барби“ за първи път влезе в историята, като стана най-касовият филм на Warner Bros. Discovery, надминавайки местните приходи на „Черният рицар“ от 2008 г. през август.

Във филма има няколко героя на Барби, но Марго Роби играе „стереотипната Барби“, която е руса, амбициозна и носи много розово. Райън Гослинг играе една от многото кукли Кен във филма, а Америка Ферера играе служителката на Mattel, която Барби среща в реалния свят, когато напуска „Barbieland“.

Изпълненият със звезди филм също включва Кейт Маккинън, Иса Рей и Симу Лиу като други кукли Барби и Кен и Уил Ферел като ръководител на Mattel.

Филмът предизвика увеличаване на така нареченото „ядро на Барби“ – по същество експлозия от розови дрехи и аксесоари. Основно розовият филмов декор насърчи киноманите да носят най-добрите си розови тоалети на тема Барби в киносалона – и също причини недостиг на розова боя от марката Rosco.

„Barbie: The Album“, който включва песни от саундтрака и е продуциран от Марк Ронсън, достигайки номер 2 в класацията Billboard Hot 200. Той е в класацията от седем седмици и в момента е на 7 място.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР