Барби е новият хит. Тя налага своя стил на обличане,

...
Барби е новият хит. Тя налага своя стил на обличане,
Коментари Харесай

Светът е завладян от Барби манията: Но защо Кен бе превърнат просто в аксесоар?

Барби е новият шлагер. Тя постанова своя жанр на обличане, на вървене, жанр на живот. А Кен? Той е просто... аксесоар. Наистина ли?

Кенет Карсън или просто Кен се появява на пазара за играчки като гадже на Барби - две години откакто тя става част от света на момиченцата през 1959 година Кен съществува в два разновидността - с руса коса или брюнет, направен от твърда пластмаса - и е облечен в доста къси червени бански. Струва 3,50 $ и носи името на сина на създателката на Барби, Рут Хандлър.

Барби и Кен се срещат за първи път по време на фотосите на първата си реклама, по данни на Mattel. В черно-белия спот Барби, " известната кукла-модел за младежи ", носи страхотна черна рокля, а косата ѝ е вързана на висока конска опашка. Кен я следи отдалеко, облечен в смокинг. Казват, че е било обич от пръв взор.
                             

" Някак си Барби знаеше, че тя и Кен ще бъдат дружно ", споделя разказвачът в истинската реклама от 1961 година, която ги събира.

В книгата " Вечната Барби: Неоторизираната биография на една същинска кукла " М. Г. Лорд написа, че Кен е бил " бедняк със съществено съкратени гениталии, който не е бил доста значим в живота (на Барби) ". Той ще би трябвало да води сложна борба, с цел да потвърди цената си пред потребителите - и пред приятелката си.

За разлика от Барби, Кен някакак не може да блесне със личен жанр.

Мъжката кукла сменя безчет визии, само че нито една не можем да назовем запаметяваща се.
                             

И воала - през 2004 година Барби и Кен се разделят.

Като в холивудски сюжет. Проблеми в Рая? Не, просто през 2004 година продажбите на Барби спадат. На мода са други мацки - куклите Bratz, тези с нацупените устни и секси облекло. И това някак се отразява на връзките на Кен и Барби. Знае ли човек, може пък пластмасовият Кен с плочки да си е паднал по някоя Bratz - по-млада е, с хиалурон... 

Разбира се, всичко е законно. Дни преди Деня на влюбените представителят на Mattel - Ръсел Аронс афишира, че Барби и нейният другар са решили " да прекарат известно време разграничени ". (Вестник " Ню Йорк Таймс " оповестява, че раздялата е била по концепция на Барби.) В същия ден, в който бе оповестена раздялата, от Mattel оповестяват, че пускат нова серия кукли - сърфистки, свободни като вълните. Кен става непотребен, май...

Но мъжкарят с тесни къси панталонки не се предава. През 2006 година, следвайки стилните трендове, Кен си прави фейслифт. Бил е в Европа и Близкия Изток, изследвал е будизма и католицизма в търсене на себе си. А по-късно взема решение, че желае още веднъж Барби в живота си и наема стилиста на звездите - Филип Блох.

Новият Кен е хем по-мъжествен, хем по-дзен - с по-остра челюст и по-мек взор, евентуално и по-секси. Казват, че задачата била да наподобява на Матю Макконъхи и Орландо Блум.

И не щеш ли задачата е реализирана. Барби и Кен се събират за " Играта на играчките 3 “, а през 2011 г: Кен си връща Барби.

Малко преди Свети Валентин в Ню Йорк и Лос Анджелис стартират да се появяват билбордове, явно поръчани от Кен, които молят Барби да се върне при него с сантиментални послания като: " Барби, може да сме пластмасови, само че любовта ни е същинска ".

Двойката показа с почитателите си новината за събирането им по естествения метод - двамата трансформираха статусите си във Фейсбук, отбелязвайки, че са " във връзка ", заяви CNN. А от Mattel пуснаха комплект " Отново дружно " с Барби и Кен, облечени в емблематичния черно-бял бански костюм и в къси панталони.

След това на пазара се появиха всевъзможни разновидности на Кен - с друг цвят на кожата, прически и видове тяло. Това бе краят на русия мачо с плочки.

                             

А през 2022 година Кен се появи още веднъж в живота ни в облика на Райън Гослинг. И въпреки че Райън остава в сянката на Марго Роби и нейната Барби версия, той въпреки всичко съумя да върне известността си. Донякъде...

Както самият Гослинг означи: " Кен няма пари, няма работа, няма кола, няма къща ". Мда. Кен е просто аксесоар, само че бляскав, щото е част от живота на блестящата Барби. Но кой не желае да е част от живота на това розово съвършенство?

Чудя се единствено не е ли прекомерно феминистко, прекомерно немъжко - за Кен запитвам. Объркано е. Защото сигурно през днешния ден Барби не мечтае за мъж като Кен. Или не съм права?

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР