Барбара ван Бек се ражда през 1629 г. в Бавария.

...
Барбара ван Бек се ражда през 1629 г. в Бавария.
Коментари Харесай

Най-известната брадата жена в света

Барбара ван Бек се ражда през 1629 година в Бавария. Още от малко момиченце лицето й е покрито с гъста тъмноруса брада, която стартира към веждите й и стига под брадичката. Родена е с рядко генетично заболяване, познато като хипертрихоза или патологично окосмяване.

 Снимка 400430

Противно на упованието, че куриозният й тип ще направи живота й пъкъл, Барбара живее сносно. Родителите й се стараят да получи положително обучение, а когато става самостоятелна, тя се включва към пътуваща из Европа натрупа. Изкарани от това пари й разрешават да води разточителен и първокласен живот.

 Снимка 400431

" Знаем, че Барбара ван Бек е сполучлива обществена персона, международна звезда, която трансформира състотянието си в свое преимущество, " разяснява Анджера Макшейн от лондонския музей Wellcome Collection, който неотдавна се снабдява с портрета на Бек от първата фотография.

Барбара се омъжва за холандеца Йохан Михаел ван Бек, който работи като неин управител и от който има дете. То не наследява болестта й. Много хора считат, че хипертрихозата е въодушевила облика на Чубака от " Междузвездни войни ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР