Банско става изолирана зона заради случаите на коронавирус. Полицейски екипи

...
Банско става изолирана зона заради случаите на коронавирус. Полицейски екипи
Коментари Харесай

Затварят Банско: Полицейски екипи заеха позиция на един от входовете на града

Банско става изолирана зона поради случаите на ковид. Полицейски екипи към този момент има на един от входовете на курорта. Всеки миг градът ще бъде затворен.

Случаите на ковид в Банско са свързани с туризма – ски преподавател се почувствал зле, отишъл в болничното заведение в Разлог, върнал се отново в Банско и по-късно отпътувал за Троян, където е приет в болница.
Властта реши: Никой да не влиза и да не излиза от Банско Причината е епидемията от ковид
Израелска туристка е била цяла седмица в Банско, преди да разбере, че е инфектирана. По същото време в курорта е и почетният консул на Израел.

„ 30-годишна жена, тя е пътувала с израелските авиолинии, от Израел до Пловдив, в Пловдив са кацнали на 4 март. Оттам са пътували с рейс, проведено до Банско, където са били в хотел „ Лион “, съобщи Орлин Мандов, почетен консул на Израел в България.

Положителната й проба излиза след завръщането и в Израел. Заразен е и 50-годишен неин съотечественик. Почивката им включвала тур по разнообразни заведения. Консулът самичък се сложил под карантина поради престоя си там по това време.

Полиция е обходила посетени от туристите места, с цел да търси контактни лица.

„ Може да са си тръгнали и хората, с които са били контактни. Изобщо комплицирана е ситуацията “, съобщи Иван Кадев, кмет на Банско.
Заразено дете измежду туристите в Банско и първи арест поради COVID-19 (ОБЗОР) Шестима души са с досъдебни производства поради неспазване на карантина
Заразен е и ски преподавател, който самичък разгласи това в профила си в обществените мрежи и прикани всички хора, били в контакт с него, да се изолират и да оповестят на лекаря си. Мъжът е от Троян и е настанен в болница в Ловеч. Разстоянието до там минал с персоналния си автомобил.
Първи болен от ковид в Троян, работил е като ски преподавател в Банско Има подозрение и за още един инфектиран, пристигнал от Чехия
" Със симптоматика, с температура висока от 4 дни, с данни за контакт с чужденци в ски курорт, с двустранна пневмония. Наложи се да се консултираме с инфекционист по телефона, каквито бяха разпоредбите “, сподели доктор Цветомила Дудевска, шеф на СБАЛББ – Троян.

Съпругата на ски учителя успокои троянци, че той не е имал контакт с хора от града.

Майка му се е изолирала, с цел да не основава заплаха за други хора.
Банско затвари ски пистите поради ковид В момента в града има 700 непознати жители, от които 230 са британци
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР