Банско. Спазвайки традицията си да бъде образец за зелена община,

...
Банско. Спазвайки традицията си да бъде образец за зелена община,
Коментари Харесай

Благоевград: Лятното зацветяване на Банско е в своя разгар

Банско. Спазвайки традицията си да бъде пример за зелена община, Банско още веднъж е на прага на лятото с красиви и поддържани зелени площи. Лятното зацветяване е в своя кипеж, а по стълбовете на улиците в центъра на града и на постройката на администрацията, към този момент са сложени пъстри саксии с мушката и сакъзче. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско .
Пролетните типове в цветните фигури се подменят с тагетес, ациния и невен – лично произвеждане. Допълват ги типовете салвия, бегония, колеос и други. Цветните масиви са завършени ефектно с керемидки и бели речни камъчета, а храстовите зони в централната градска част се възобновяват поетапно с млади екземпляри.
За да бъдат свежи и зелени цветните композиции и тревните площи през топлите месеци на годината, Община Банско продължава да усилва терените с инсталирани поливни системи. Тази година се планува автоматизирано да бъдат поливани тревните площи по новоизграждащите се сектори на улиците „ Пирин ” и „ Гоце Делчев ”. Дръвчетата, които бяха засадени напролет от локалната администрация, също ще се радват на постоянно поливане.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР