Банско.. На светлия християнски празник Никулден в Банско официално бяха

...
Банско.. На светлия християнски празник Никулден в Банско официално бяха
Коментари Харесай

Благоевград: На Никулден в Банско официално бяха включени коледните светлини

Банско.. На светлия християнски празник Никулден в Банско публично бяха включени светлините на Коледа. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Гост на предпразничната демонстрация бе приказната принцеса Елза, която се снима с всеки един от дребните малчугани, които разгорещено чакаха да светне Коледната елха в центъра на курорта. Вълнуващо огнено шоу показаха от клуб „ Дивинитас ”, а по традиция кметът Георги Икономов поздрави всички присъстващи с настъпващите празници.
Курортът към този момент е празнично декориран в очакване на коледните празници, а културният календар предлага поредност от прояви. Те ще стартират на 12 декември с концерт на детската школа по пиано, водена от Марина Иванова. Още едно събитие с благотворителна цел е планувано за тази дата. Ротари Клуб „ Банско - Разлог ” и Самодеен сценичен състав Разлог към НЧ „ 15.IX.1903-1909 година “, ще показват радостната режисура „ Секс неразбория “ по Рей Куни. Средствата ще подкрепят самодейността на ротарианците за съоръжение на три отделения на МБАЛ Разлог – хирургично, неврологично и детско поделение. За задачата феновете на спектакъла следва да дарят минимална вноска от 5 лв..
Детското театрално зрелище „ Нощта преди Коледа “ на Драматичен спектакъл – Благоевград ще гостува в Банско на 13 декември в салона на градското читалище.
Традиционен привет към жителите и гостите на града ще бъде огромният коледен концерт под надпис “Вълшебна Коледа ”. Децата от всички самодейни сформира към читалището с доста боязън са подготвили програмата на концерта, който е плануван за 21 декември от 17.30 часа в салона на културното средище.
В новогодишната нощ жителите и гостите на града ще бъдат забавлявани от младата фолклорна изпълнителка Дафинка Димитрова. Талантливата певица е подготвила букет от празнични песни, с които да сътвори радостно въодушевление в първите часове на 2019 година.
В първия ден от Новата 2019 година, всички дружно ще гонят злите духове с атрактивното Кукерски карнавал, сътворен с доста обич и усърдие от самите поданици на планинския град.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР