Банковите такси пробиха таванаАбсолютен рекорд! Подобно увеличение на цените на

...
Банковите такси пробиха таванаАбсолютен рекорд! Подобно увеличение на цените на
Коментари Харесай

В новия брой на вестник БАНКЕРЪ четете:

Банковите такси пробиха тавана

Абсолютен връх! Подобно нарастване на цените на банковите такси и услуги няма в най-новата история на банковото дело у нас. Само за месец април банките са ги оскъпили с 2%, откри „ БАНКЕРЪ”. Това може да се види, в случай че се чете сред редовете написаното в рубриката „ ИНФЛАЦИЯ И ИНДЕКСИ НА ПОТРЕБИТЕЛСКИТЕ ЦЕНИ ЗА АПРИЛ 2020 ГОДИНА”, на Националния статистически институт. За предходния месец март нарастването на банковите такси е било „ само” 1.7%, само че това - с струпване за двата „ карантинни” месеца прави близо 4 %.

Осребряването на златния век

Прокуратурата погна преди седмица (на 22 май) строителите на бъдещия хотел "Мариот " - небостъргача "Айтауър ", и българските шефове на италианската компания "Айтауър Дивелъпмънт ". Формалната причина е банална - самосезиране по отношение на медийни изявления, които разкривали нелегално строителство. Истинската причина е малко по-различна: последните изявления за "Айтауър " (според световната търсачка "Гугъл ") са от есента на 2019 година. А прокуратурата е вдигнала мерника на плана, тъй като е схванала, че зад начинанието стои Васил Божков. В този смисъл, журналистическото "разкритие ", станало мотив за "самозезирането " на държавното обвиняване, се появява на 19 май в един жълтеещ уебсайт и е озаглавено... уместно: "Васил Божков строи небостъргач в София с изтекло позволение "

Пестеливият Север против бедния Юг в битка за "големите тласъци "

Богатият Север не желае да заплаща за неволите на изоставащите. И в този момент председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е изправена пред тежка задача да убеждава в противното по този начин наречената Пестелива четворка - групата от северни страни, която се опълчва на обединяването на дълга на задлъжнелия Юг и прехвърлянето на огромни суми на общността.

Министерство на вътрешните работи проспа по кое време "Малкия Слънчак " стана "Град на кокаина "

Тази седмица така наречен Студентски град дефинитивно се елементарни с ореола си на кампус, приютил жадни за знание младежи. Градче на науката, на име "Христо Ботев ", както го нарекли основателите му през далечната 1975 година. Тогава те надали са подозирали, че 45 години по-късно бившето градче с размери на квартал ще продължи да се разраства неимоверно, а поради разгулния нощен живот на жителите му и престъпността към този момент ще го назовават Малкия Слънчак и Българския Лас Вегас.

Пандемията носи благоприятни условия за България, би трябвало да ги използваме

Трябва да се ориентираме кои производства ще бъдат изтеглени от Китай и по какъв начин можем да притеглим част от тях у нас. Примерно - в медицинските и фармацевтични браншове. Текстилната ни промишленост също може да се разшири още. Най-вече, нужни са вложения в професионалното образование, в задържането на работещите тук и в привличането на хора от българските диаспори в чужбина – Украйна, Молдова, Казахстан.., разяснява Пламен Юруков пред "БАНКЕРЪ ".

Горанов няма потребен ход, избавя го единствено непознатият гений на Борисов

Горанов няма потребен ход и единственото, което го избавя е геният на Борисов да си държи воденичния камък до последно. И това не е всичко. Имаме първокласен апартамент, в който живее, само че не заплаща наем, гафът с осведомителната система на Национална агенция за приходите също мина без отговорни. Ако тези проблеми бяха в естествена страна, медиите да са го попилели. Но ние по независимост на словото сме 111-ти в света, сподели Емануил Йорданов пред "БАНКЕРЪ ".

Боклукът на Благоевград ще се окаже златен

Гастролът на Румен Томов като кмет на Благоевград е на път да приключи много печално. Причината не е единствено в това, че преди седмица Благоевградският административен съд отхвърли жалбата му против решението на Общинската изборна комиисия предварително да приключи мандата му. Над главата на Томов е надвиснало още едно произвеждане, "посветено " на пакостите, които той съумя да сътвори за негативно време и все във щета на общинския бюджет.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР