Банковите сметки на лидера на националистическата Британска партия за независимост

...
Банковите сметки на лидера на националистическата Британска партия за независимост
Коментари Харесай

Блокираха сметките на идеолога на Брекзит Найджъл Фарадж

Банковите сметки на водача на националистическата Британска партия за самостоятелност и идеолог на Брекзит Найджъл Фараж са блокирани.

Това заяви самият той в изявление за GB News.

По думите му, статуквото се пробва да го " принуди да напусне Обединеното кралство " , като закрие банковите му сметки. Той споделя, че употребява една и съща банкова група от 1980 година, която неотдавна му съобщила, че закрива сметката му, без да даде пояснения за какво. След това Фарадж опитал да си открие нова сметка в седем други банки, само че получил отвод.

" Това е съществено политическо гонене " , написа той в Twitter.

По думите на Фарадж " единственото пояснение, за което се сещам ", е изказванието на депутата от лейбъристката партия сър Крис Брайънт от предходната година, че Фараж е " получил 548 573 паунда от Russia Today единствено през 2018 година: Това е от съветската страна ". По този метод Брайънт, който е ръководител на Комисията по стандартите на общините, уточни Фараж като човек, на който би трябвало да бъдат наложени наказания по отношение на нахлуването на Русия в Украйна.

Според Daily mail обаче търдението на Брайънт не е истина, защото това число е всичко, което сметките на медийното бизнес шоу на Фараж са спечелили от цялата година, която включва високоплатени постоянни изяви за LBC и американската Fox News. През 2018 година Фараж не е правил никакви изяви за Russia Today, а през 2017 година е спечелил от тях единствено няколко хиляди паунда.

По този мотив представителят на държавното управление заяви, че банките в Обединеното кралство не би трябвало да закриват сметки на физически лица по политически аргументи. " Премиерът е смутен от някои от известията. Свободата на словото в границите на закона и законното изложение на разнообразни възгледи е значима част от английската независимост ", сподели представителят на Риши Сунак.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР