БАНКОК (АП) — Тайландски служители за дивата природа изложиха план

...
БАНКОК (АП) — Тайландски служители за дивата природа изложиха план
Коментари Харесай

Длъжностни лица имат план да сложат край на годините на хаос от маймуни в централен тайландски град

БАНКОК (АП) — Тайландски чиновници за дивата природа изложиха проект в сряда, с цел да донесат мир в централен тайландски град след най-малко десетилетие човешки -маймунски спор.

Макаците, които бродят в Лопбури, са знак на локалната просвета и съществена прелест за туристите. Но след години на рискови срещи с поданици и гости и няколко несполучливи опита за реализиране на мир посредством надзор на популацията, локалните хора и компаниите са се наситили.

Маймуните постоянно се пробват да сграбчен храна от хората, което от време на време води до борби които могат да оставят хората с драскотини и други пострадвания. Но възмущението набъбна през март, когато една жена изкълчи коляното си, откакто маймуна я издърпа от крайници в опит да грабне храна, а различен мъж беше съборен от мотоциклет от гладна маймуна.

Властите се надяват да заобиколят събират към 2500 градски маймуни и ги слагат в солидни заграждения, сподели Атапол Чароеншунса, общоприет шеф на Департамента за национални паркове, опазв...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР