Банките вече въвеждат и такса за теглене на пари от

...
Банките вече въвеждат и такса за теглене на пари от
Коментари Харесай

Такса и за теглене на пенсия от банкомат

Банките към този момент вкарват и такса за изтегляне на пари от сметка, в която Национален осигурителен институт превежда пенсия, разяснява за Радио Варна финансовият анализатор Десислава Николова. По думите й става въпрос за общоприета такса.

„ Ако пенсионер получава междинната за страната пенсия и я изтегли вкупом, при заложена такса от 0.16% ще заплати 0.90 лв. за транзакцията “, пресмята специалистът. Николова предложи, в случай че банките желаят да бъдат социално-ориентирани, да намерят метод да основат артикули с облекчени условия за пенсионерите.

„ Опитът демонстрира, че пенсионерите теглят пенсията си вкупом и не правят огромен брой интервенции. Има редица артикули, които са предопределени за пенсионери. Може би е време с увеличението на таксите, банките да помислят за тази таргет група като създадат преференциални и по-ниски такси за нея “, акцентира Николова. Според нея казусът е, че когато се привилегирова една социално-уязвима група във връзка с приходи, изключително когато става дума за възходяща инфлация, и други групи ще желаят това. „ Малко е тъничък моментът. Има какво да се желае и да се мисли в тази посока ”, счита финансовият анализатор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР