Банките от еврозоната съобщиха за значителен“ спад в търсенето на

...
Банките от еврозоната съобщиха за значителен“ спад в търсенето на
Коментари Харесай

Намаляващото търсене на заеми създава натиск за намаляване на лихвените проценти, докато ЕЦБ се готви да се срещне

Банките от еврозоната оповестиха за „ забележителен “ спад в търсенето на заеми от фирмите, което накара Европейската централна банка да алармира, че ще понижи лихвените проценти скоро, когато се събере тази седмица.

ЕЦБ съобщи във вторник, че нейното тримесечно изследване на кредиторите демонстрира, че „ търсенето на заеми от компаниите е намаляло доста, обратно на упованията на банките за възобновяване “. Икономисти споделиха, че спадът в заемите, който отразява по-ниските капиталови проекти, значи, че стопанската система на района евентуално ще продължи да стагнира.

Въпреки това имаше признаци, че банките стартират да стабилизират наличността на заеми за стопанската система през първите три месеца на тази година, след четиригодишен интервал на стягане, защото понижават цената на ипотеките за за първи път от повече от две години.

Резултатите от изследването ще допринесат за полемиката сред лицата, определящи лихвите на ЕЦБ, когато се срещнат тази седмица по отношение на степента, в коя...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР