Банкерите във Франкфурт в момента са 60 хил. души, тези

...
Банкерите във Франкфурт в момента са 60 хил. души, тези
Коментари Харесай

Американски банки вече наемат персонал за европейските си централи във Франкфурт

Банкерите във Франкфурт сега са 60 хиляди души, тези в Лондон – 360 хиляди

Още по тематиката
Европейските банки ще могат да оперират във Англия свободно след Brexit
20 дек 2017
Компании изследват Дъблин за заместител на Лондонското сити

Около 100 банки, застрахователи и правни компании обмислят да се трансферират в града, само че като цяло " корав Brexit " е неприятна вест за Ирландия
17 дек 2017
Франкфурт ще е измежду огромните печеливши от английското излизане от Европейски Съюз

Прогнозите са, че преместващите се от Лондон банки ще донесат 10 000 нови работни места в града
13 дек 2017 Goldman Sachs Group, JPMorgan Chase & Co и Morgan Stanley към този момент набират личен състав за клоновете си във Франкфурт. Глобалните капиталови банки бързат да основат нови централи на фирмите си в Европа след Brexit, оповестява Bloomberg.

Усилено търсене

Най-големите банки Уолстрийт започнаха процедури по асортимент на личен състав за позиции, вариращи от чиновници за оценка на риска и контролни действия до компютърни експерти. Хедхънтърите споделят, че процесът би трябвало да е завършил до април 2019 година, когато офисите би трябвало да бъдат пуснати в употреба.

Банките желаят да наемат допустимо най-вече личен състав за плануваните офиси във Франкфурт, с цел да лимитират загубите, породени от преместването от Лондон. До действителното овакантяване на Англия от Европейски Съюз остават 14 месеца и финансовите институции решиха, че би трябвало да задействат проектите си за изключителни обстановки.

" Много банки търсят фрагменти сега, с цел да могат да отговорят най-малко на минималните условия за личен състав преди случването на Brexit ", сподели Тим Зюлке, сътрудник в FRED Executive Search.
Независимо от това дали Англия може да контракти двугодишно съглашение за преход, регулаторните органи на Европейски Съюз са изяснили, че чакат от банките да открият огромни независими интервенции в границите на съюза.

Goldman Sachs възнамерява да усили повече от два пъти личния състав си във Франкфурт – до 400 души. Банката към този момент е наела първите експерти на локално равнище, показа чиновник на компанията, и популяризира още 10 свободни позиции на своя уеб страница. Morgan Stanley сега популяризират свободни работни места за 17 позиции във Франкфурт, в това число и за " управител по ръководство на ликвидния риск ".

Американските капиталови банки " ускоряват набирането на личен състав във Франкфурт ", споделя Александър Ракович, представител на хедхънтинг компанията Robert Walters. " Заплащането в тези области ще продължи да пораства ", добави той.

Недостиг на фрагменти

Банкерите във Франкфурт сега са 60 хиляди души, тези в Лондон – 360 хиляди Фирмите се надяват, че дефицитът на фрагменти в банковия бранш ще може да бъде преодолян посредством желанието на немските експерти, които работят в Лондон, да се завърнат в родната си страна.

През идващите няколко години в немския град е допустимо да бъдат основани към 10 хиляди нови работни места съгласно лобистката група Frankfurt Main Finance. За съпоставяне, през декември броят на работните места във финансовия бранш в столицата на Англия спадна с 52%, като това е най-големият спад от 3 години насам, оповестиха от компанията за набиране на личен състав Morgan McKinley.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР