Банкерът Левон Хампарцумян направи интересни разкрития за себе си в

...
Банкерът Левон Хампарцумян направи интересни разкрития за себе си в
Коментари Харесай

Хампарцумян: Аз съм пенсионер и взимам максималната пенсия

Банкерът Левон Хампарцумян направи забавни разкрития за себе си в утринния блок на " Нова телевизия ". Той взе участие в полемика, обвързвана с повдигането на заплатите. 

" Около 1 милион души са напуснали България през последните десетина години. Съществена част от тях са служащи, които в други системи и по-добре подредени стопански системи нямат потребност от профсъюзи да им подвигат заплатите. Просто си взимат високи заплати и са удовлетворени. По същия метод е и тук. Да сте чули IT-тата да стачкуват за пари? Има сегменти, където уменията са дефицитни и там няма потребност от профсъюзи. Има сегменти, където има повече стремежи за приходи, без да има резултат. Работещите постоянно би трябвало да имат упования и да се опитат да получат по-високо заплащане. Понякога би трябвало да си подобрят уменията, да научат нещо ново, да бъдат настоящи в това, което вършат. Като във всеки различен бранш ", сподели той.

След това той бе предизвикан от икономиста към КТ „ Подкрепа ” Ваня Григорова да каже какви приходи има. " Аз съм пенсионер и получавам оптималната пенсия. Имам и някакви наеми, вложения и така нататък Аз имам 50 години трудов стаж, в това число в " Кремиковци ". Не съм бил постоянно някакъв банкер и нещо такова. Имам изобретения, които са помогнали на страната да се живее по-добре. Имам един куп неща, които ми дават съображение да желая да пребивавам добре. Бил съм български служащ, и от работническата класа и знам какво е ", изясни той.

По мотив на взимането на заеми от банки, Хампарцумян сподели: " Кредитът е заем от вашите бъдещи приходи. Ако се чувствате уверени в приходите си и вярвате, че те ще набъбнат, можете да си извършите сметка какъв брой заем да изтеглите. Банката прави същата сметка, с цел да ви дисциплинира. Взимането на заем и в положителни и в неприятни години, когато си на ръба на опциите, не е добра концепция, тъй като обстановките се трансформират. Тези, които са взели заеми и изпитват усложнения, би трябвало да се договорят с финансовата институция да преструктурира заема - да удължат периода или нещо друго да създадат ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР