Баневи кацнаха на летище СофияС полет от Мюнхен на летище

...
Баневи кацнаха на летище СофияС полет от Мюнхен на летище
Коментари Харесай

Баневи кацнаха на летище София

Баневи кацнаха на летище София
С полет от Мюнхен на летище София кацна самолетът, който транспортира Евгения Банева, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Малко по-късно с полет от Франкфурт кацна и самолетът, пренасящ Николай Банев.

Още през вчерашния ден основният прокурор Сотир Цацаров заяви, че Специализираната прокуратура ще предприеме незабавни дейности, ново обновено обвиняване, задържане за 72 часа и неотложно искане за непрекъснато задържане.

БГНЕС напомня, че на 21 ноември френският апелативен съд в Ница даде единодушието за предаване на съпрузите Баневи на българските управляващи.

Семейство Баневи беше арестувано във френския град Ница в края на октомври след издадена от българските управляващи европейска заповед за арест. Заповедта е по отношение на следствие на приватизацията на девненския цех "Полимери", укриване на налози, финансови измами и сговор за закононарушения в чужбина.

На 26 октомври зам.-главният прокурор Иван Гешев даде уточнения по случая на ексклузивен брифинг в спецпрокуратурата във връзка инспекции на адреси и разпити на хора за приватизацията на „ Полимери “ АД.

“Двамата са задочно упрекнати за длъжностно заграбване, документни измами, данъчни закононарушения и пране на пари. Разследването е почнало преди към два месеца.

Бизнесът на скандално известното с проява на благосъстоянието си семейство е проверяван неведнъж. При инспекция през предходната година в „ Полимери “ министър председателят Борисов съобщи: “Убеден съм, че тези, които са предизвикали този обеден обир ще си получат заслуженото. Искам да успокоя хората в района и самата Варна, тъй като това е екологична бомба, която в случай че не се вземат ограниченията, които взехме, ще аргументи големи екологични последици. Обръщам се и към Зелените, тъй като с изключение на всичко, което вършат, би трябвало да следят и тези процеси. Защото приватизацията, като се изключи че е разбойническа, решението, което е обещано при идващите разпродажби, то е минало през няколко притежателя, е доста забавно. Активите отиват за частниците, а нездравословния боклук и утилизацията остават за данъкоплатеца, добре ли е. Звучи като анекдот, само че е реалност. В момента страната заплаща тока, водата наблюдението “, съобщи министър председателят. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР