Бандити взривиха банкомат и избягаха, опръскани с червено мастило, без

...
Бандити взривиха банкомат и избягаха, опръскани с червено мастило, без
Коментари Харесай

Взривиха банкомат, зареден с червено мастило

Бандити взривиха банкомат и избягаха, опръскани с алено мастило, без да отмъкнат и един лев.
Екшънът се разиграл към 3,25 ч през вчерашния ден в столичния квартал “Люлин 4 ”. Двама мъже с качулки, облечени с черни облекла, влезнали в помещението с банкомата. До устройството има 24-часов достъп, защото вратата се отключва с банкова карта. Вътре на мира пробили дупки в банкомата и заложили бутилки със сбит въздух. Последвал гърмеж, който разрушил корпуса на машината и стъклата на помещението.

Жители от близкия блок 441 се разбудили от шума и видели двамата нарушители да бягат. Единият носел торба, само че тя била празна. Най-вероятно на банкомата е имало стикер, че парите се боядисват при детонацията, само че обирджиите или не са го видели, или са сметнали, че е лепнат за илюзия, разясниха очевидци. Според други обаче банкоматът бил от нов модел, при който по-трудно се стига до касетата с парите.

Това е първият банкомат, взривен след 9 ноември т.г., когато полицията влезе в дирите на “пернишката тайфа ”. Тогава трима мъже разрушиха с въздух под налягане устройство в Сапарева баня и отмъкнаха касета с 9000 лева Край село Боснек, на връщане към родния си град Перник, Тодор Богданов, Кирил Микев и Красимир Йорданов попаднаха на полицейска обсада. С джипа си БМВ се хвърлиха в дере, зарязаха автомобила и избягаха в гората. За издирването им бяха пратени и барети, само че без резултат.

Ченгетата заловиха техния приятел Господин Динев, който бе упрекнат за кражбата на потребления от групата джип и за това, че е бил през нощта в Сапарева баня като съизвършител с различен автомобил, с цел да обезпечава “отцепка ”.

Динев е за непрекъснато в ареста, а останалите перничани са оповестени за търсене. Неофициално от полицията считат, че банкоматът в “Люлин ” е взривен не от тях, а от апаши, които употребяват същия способ и се пробват да имитират почерка им.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР