Бананови кори за доматите – естествен тор за здрава реколта

...
Бананови кори за доматите – естествен тор за здрава реколта
Коментари Харесай

Бананови кори – гаранция за здрава реколта

Бананови кори за доматите – натурален тор за здрава годишна продукция

Ако желаете да получите богата и вкусна годишна продукция от домати, прибавете този тор в дупките при засаждане. Благодарение на него разсадът бързо се приспособява към новата среда, развива мощни корени и стартира да пораства бързо. Растенията не се разболяват. Торът е органически и ще получите отлична и здрава годишна продукция!

Необходими са ви сушени и натрошени кори от банан.

Изсушете авансово банановите кори. След това, ги нарежете на части с ножица.

Направете дупки за засаждане с вярната дълбочина за вашия разсад.

Добавете шепа бананови кори във всяка ямка. Смесете ги с почвата. След това, полейте добре с престояла вода.

Засадете разсада от домати в квалифицираните дупки. Така корените ще стартират да се развиват бързо, защото повърхностният пласт на почвата се загрява по-бързо. В резултат на това храстите ще имат огромна и мощна коренова система, което дефинира отличното развиване на вегетативните елементи на растението.

Банановите кори са отличен източник на фосфор и калий.

Фосфорът подтиква развиването на нови пъпки и оказва помощ на растенията да устоят на неподходящите метеорологични условия (през пролетта времето е несигурно: мощен вятър, парещо слънце, нощни студове).

Вижте още: Пилешко месо със зеле и ориз

А калият е нужен за повишение качеството на реколтата и контрола на патогенните гъби. Той задържа водата в почвата, което е доста значимо за растенията.

Вероятно се чудите дали можете да употребявате свежи бананови кори за доматите. Отговорът е “не ”! Тя няма да отдели потребни микроелементи, а просто ще изгние под растенията, като ще притегли мравки и инсекти.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР