Балкански поток е 100% собственост на България, не допуснах никой

...
Балкански поток е 100% собственост на България, не допуснах никой
Коментари Харесай

Борисов: Правителството нищо не прави срещу „Лукойл“ - петролът е същият, а цените са в небесата

„ Балкански поток " е 100% благосъстоятелност на България, не позволих никой да вземе комисионни от вас, 100% компаниите са държавни. Това е най-печелившето дружество в България. Построеното от вас, които сте ме изпратили за министър председател, носи по 3 милиарда на година “, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Добрич при представянето на претендентите за кметове и общински съветници в региона. По думите на Борисов тематиката е патриотична – Путин и Лавров споделиха, че поради мен България ще загуби всичко - съветският газ преминаваше през Турция и Гърция и ни заобикаляше.

„ Затова вложихме доста, с цел да не ни изхвърлят от газовата карта. Имаше опозиция на лобита и фирмите, които придвижват газ - за нас не остана нищо, а единствено да плащаме. Направихме най-мощната компресорна мрежа - това работи и сега. Най-големите ни критици поставят в този момент върху издигнатото от нас 20 лева на мгвтчас “. Борисов уточни, че „ Балкански поток “ се е изплатил на половина, а следващата година ще излезе на облага. Той добави, че в понеделник ще имат среща парламентарните групи за „ Лукойл “.

„ Прокрадва се, че дерогацията ще усили цените. Години, когато имаме дерогация поевтиня ли бензинът или растеше? С какво ни плашат? Прави ли ви усещане, че кабинетът не прави нищо против „ Лукойл “. Петролът същият, цените в небесата отново на нафтата и бензина. От газа българите ще печелите по 3 милиарда лв., а от Лукойл до момента от вашите джобове са излезли 3 милиарда $. С какво ни плашат “, попита Борисов.

„ Как страната ще удари с 60% някого в частния бранш, това пазарно ли е, това правово ли е. Или за тях законът не важи. Парламентарната ми група към този момент стартира да не ме слуша. Нещата и в бюджета не са добре, приходите - също ", уточни водачът на ГЕРБ. 

„ Кметовете имат доста стремежи - за детски градини, паркове, улици, само че пари в бюджета няма. Моите държавни управления са били два пъти на недостиг - първото поради банкрута на КТБ и при ковида - тогава бяха 2% недостиг и бълвахме пари в бизнеса Сега за 3 година са 3%  - това е пагубно. Пагубно е, тъй като значи да живееш на заема. Огромни разходи без финанова дисциплинираност. Аз съм закостенял - ще недояждам, само че заем не взимам “, сподели той пред събралите се последователи.

„ Кирил Петков споделил, че държавното управление се справяло доста добре със земеделците и миньорите. Безспорно е по този начин. Решихме казуса със земеделците, блгодарение на решението на Народното събрание. С миньорите държавното управление не искаше да се вижда с тях. Кой свърши работа - Пеевски. Той беше моторът да се подпише съглашение, съобщи Борисов и добави:

„ Сега ПП-ДБ доста ги плаши тази дерогация. Какви са тези задължения с " Лукойл "? Когато имат напън, ние заставаме зад тях. Когато имат триумфи, те са си самодостатъчни. Такава им е тактиката досега ", разгневи се Борисов.

Преди да влезе в залата, Борисов се поклони пред паметника на ген. Иван Колев, прочут като бащата на българската кавалерия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР