Балканската обиколка на германския канцлер Олаф Шолц продължава в София.

...
Балканската обиколка на германския канцлер Олаф Шолц продължава в София.
Коментари Харесай

Шолц идва при Петков. Притиска ли ни за Скопие?

Балканската обиколка на немския канцлер Олаф Шолц продължава в София. След като през вчерашния ден той посети Сърбия и изиска от президента Александър Вучич цялостен поврат в политиката на Сърбия – поддръжка за глобите против Русия и признание на Косово, през днешния ден Шолц ще посети Северна Македония, а незабавно по-късно и София, като ще сложи въпроса за повдигане на ветото пред премиера Петков.

Премиерът Кирил Петков ще бъде хазаин на канцлера на Германия Олаф Шолц, оповестиха от държавната пресслужба.

В Министерския съвет двамата ще беседват на четири очи. Акценти на диалога сред Петков и Шолц ще бъдат опциите за задълбочаване на двустранните връзки, както и настоящи тематики от интернационалния и европейски дневен ред, в това число провокациите, свързани с войната в Украйна, енергийната сигурност в Европа, европейската интеграция на Западните Балкани и други

След пленарните диалози двамата водачи ще дадат взаимна конференция.

По-късно и президентът Румен Радев ще се срещне с немския канцлер Олаф Шолц, оповестиха от прессекретариата на президента.

Преди идването си в София, Олаф Шолц ще направи аудиенция в Скопие. Там той ще бъде посрещнат от премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски. Преди отпътуването на Шолц за София е планувана и взаимна конференция с Ковачевски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР